Chriss Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Witam. Muszę kupić serwo na ogon do mojego heli. Zastanawiam się na tym serwem Corona 919 Metal Gear. Tutaj jest link do niego na Hobby King'u : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=11854 Czy będzie się ono nadawało. Jest szybkie, dość mocne no i metalowe zęby ma. Według mnie nadawało by się, a jaka jest Wasza opinia? Żyroskop mam narazie nie najlepszy bo HK 401B, ale planuję zamienić na Tarot'a GY650
Ramzex Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Słyszałem o "niezniszczalności" w serwie Futaba GY401 , ponoć idealne na ogon.
Chriss Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Słyszałem o "niezniszczalności" w serwie Futaba GY401 , ponoć idealne na ogon. :shock: Pierwsze słyszę że Futaba GY401 to serwo GY401 to żyroskop :mrgreen: Jak już to chodziło Ci chyba o komplet GY401 z serwem Futaba S9254. Tak dobry zestaw, lecz cena niekoniecznie. :rotfl:
eptita Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Hej, tak szczerze polecam Goteck D9257, przeżyło dużo, na wszelki wypadek kupiłem drugie by cena nie podskoczyła, cóż mówić jest rewelacyjne. mam na ogonie pół roku i brakuje mi słów, a drugie leży i czeka. To jest duże silne, serwo w formacie standard, nie jakaś pipidówka, źle wyregulowanie łamie orczyki !!!!!!! Tylko żeby, chęci tuningu, pokrywały się z umiejętnościami, bez przysłowia że "kiepskiej baletnicy, to rąbek u spódnicy" http-~~-//www.youtube.com/watch?v=CWI5Vq9Zw_8
Chriss Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Hmm, ciekawe. Kupiłeś w Polsce, czy gdzieś za granicą. Ile kosztowało? Nie umiem go nigdzie znaleźć w sklepach internetowych. Nic wezmę chyba to Corony, bo nie jest drogie, a i tak zamawiam jeszcze inne rzeczy.
rafalgruszka Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 futaba s9257 do normalnego latania i lekkiego 3D futaba s9254 do ostrego 3D
eptita Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Kupowałem w Polsce, były na Eba.. i na alleg.... kupiłem tam gdzie taniej. Cena z czerwca to 79zł.
Chriss Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Narazie spróbuję na tym, bo grosze kosztuje. Jak co to zamienię na inne, bardziej drogie i polecane.
eptita Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Jak grosze u mnie latały na ogonie, to setki złotych wydawałem na pozostałe części :devil: Bo żeby po krecie , przywrócić całość do stanu wyjściowego, ehh nie radze żałować kaski na ogon, no już nie mówię o podzespołach podanych przez Rafała, ale cokolwiek lepszego się zwróci niż te co masz zamiar kupić, ja przeżyłem 8 kretów z czego, 6 z winy ogona. zauważ, każda akceleracja wpływa na ogon, a tam był tani DS. :ass:
Chriss Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Grosze kosztuje, znaczy w porównaniu z tym za 90 zł. Ta Corona 919 MG kosztuje w Chinach ok.25 zł. W Polsce nie wiem. Mam na tarczy je i są super. Corona nie robi chyba dziadowskich serw?
eptita Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Corona nie robi chyba dziadowskich serw?zależy, co jest dla Ciebie wykładnikiem jakości ?Marka czy działanie. :wink: Mógłbym kupować serwo marki"śmieć" gdyby spełniało swoje zadanie, a za każdym razem kiedy je nabywam, ale tak nie jest i w miarę popytu zmiesza się jakość, wykonania. Tak samo co Turnigy 9x Corona , Imax, Eurglę, Flysky.- Kurde Toya, Yato itd. jedno wielkie g.. Tylko jest fajnie bo Polacy okiełznali możliwość update soft i etc.
Chriss Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Eh, no to niewiem już... Dobra, to kupię już jakieś z Tarota za 70zł http://rcforever.pl/product-pol-314-Serwo-ogonowe-MIDI-GS-T9257.html To na przykład. Wiem że będzie dobre akurat. Eh, to muszę zrezygnować z zakupów w HK
PROTON Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Ja mam na ogonie Fusonic (HB-D-9257-V2). Wersję V2 można wysterować wyższą częstotliwością, mam gyro GY401 które ma taką opcję. Wystarczy je przełączyć na digital.
Chriss Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Biorę tego Tarota, zamiast Corony. Na forum heli też radzą kupić 9257 niż Coronę. Dzięki koledzy Temat uznaję za zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi