Marcinmb Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 a wystarcza mi do tego szybolka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 które z tych serw mam zamówic??zdaje sie na was bo ja juz nie wiem....a moze macie inne propozycje?? 1 serwa: http://www.emodel.proste.pl/sklep/product_info.php?cPath=4&products_id=14&osCsid=cf13e4f3c164ecb4c4f6a0a9bb1843ea 2 serwa: http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=241182446 i 3 serwa: http://www.emodel.proste.pl/sklep/product_info.php?cPath=4&products_id=14&osCsid=cf13e4f3c164ecb4c4f6a0a9bb1843ea Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ż. Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Ja z czystym sumieniem polecam tower pro (obok conradów). Spokojnie wystarczą Ci do tego szybola. Więc bez obaw kupuj. :!: Za tę cenę i tak się niczego innego nie znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 własnie zamówiłem te serwa...do srody powinny byc :jupi: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Mi tp padło po 2 dniach pracy. Zębatka się starła - jest wykonana z badziewia. Dodam że model nie ubił nawet kreta. odradzam tp. Conrady mi chodziły ponad rok bezawaryjnie ,a potem poszły z modelem na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ż. Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Mi tp padło po 2 dniach pracy. Dziwne. Może miałeś za duże opory na bowdenach. Mi tower pro działa do dzisiaj a conrad chodzi jak by chciał a nie mógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Nie tylko ja to zauwazyłem, że materiał trybu z badziewia. Inni też opisywali serwa tp jako nieciekawe i też im się tryby starły ale w innym wątku i koło 1mc wcześniej. Mi conrady nie padły ale są dosyć woolne w działaniu. Tylko opisuje co mnie doświadczyło. Spierać z nikim nie chce się. Wasz wybór wasza kasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 dałem za te tower pro (sg91)49 zł (21,50 jedno+6 zł przesyłka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ż. Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Powiedzmy sobie szczerze- za tę cenę dobrego serwa się nie kupi... do lekkiego szybowca wystarczy ale nic poza tym. Trzeba się z tym liczyć. Conrady po dwóch sezonach chodzą mi tak, że jak chce wychylić ster kierunku to muszę czekać 2 s :shock: . Serio. Każde serwo ma swoje wady i zalety. Dlatego też, się z nikim nie będę spierać. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 jak rozwale teko szybolka to pujda do f-15 którego tez szybko rozwale :crazy: :devil: no to dam je do nastepnego szybowca(sunny)....potem nawet jak sie ich zywot skonczy to nie bedzie mi zal jak wytrzymaja te 3 modele to mi wystarczy :mrgreen: (potem planuje cos wiekszego i micro serw nie beda mi potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 witam pierwsze loty juz były...niestety bez silnika...model sie znakomicie spisuje tylko wkurzaja nie 30 se loty :? próbowałem na cholu ze 100 m zyłki ale nie chciał sie wznosic....nie weim co mam zrobic... Ps.w którym miejscu umiescic hak do holowania??ja ciagłem za dziób...tylko nie wiem gdzzie go dac ten hak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ż. Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 ja ciagłem za dziób... Sssssss (na wdechu). To ja się nie dziwie że nie chciał lecieć Hak powinien być na spodniej stronie kadłuba, trochę przed środkiem ciężkości. (odległość tą można na początek dobrać eksperymentalnie, i potem regulować w zależności jak się zachowuje model) Proponuje podejrzeć jak to wygląda w szybowcu z arthobby. http://www.arthobby.pl/arthobby1/gliders_plan/timon_P.gif I teraz tak. Jak model sunie za bardzo poziomo i musimy się ratować sterem wysokości to hak trzeba przesunąć do tyłu (bliżej środka ciężkości) i odwrotnie. Powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 aha tak tez mysłałem ze na dziobie to nie najlepiej...a czym lepiej wyciagac??sznurkiem czy zylką?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Hak najczesciej mocuje sie 15st przed SC. A co do zylki i gumy - 100m zylki i 30 m gumy - i masz murowane minimum 150 m na strzale !! Obecnie mam takowa gume do sprzedania - przechodze na spaliniaki a pelikana chyba juz nie odbuduje. Wiec jak bylbys zainteresowany to pisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ż. Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 sznurkiem czy zylką?? Więc tak. Jeśli ktoś będzie Cię holował (człowiek) to nie widzę jakiejś diametralnej różnicy między żyłką a sznurkiem. Ale tak jak napisał wyżej kolega o wiele łatwiej jest z holem gumowym. Moim zdaniem guma to w tej chwili najlepsze rozwiązanie. 100m zylki i 30 m gumy - i masz murowane minimum 150 m No jakoś tego nie widzę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 nie potrafi ego wyciagnac...poprzedni własciciel powiedział ze jest to model zaprojektowany i wykonany pod silnik...wiec nie da sie go cholowwac ani samolotem ani na zadnym holu.... :? kupie zwykły dzwonek wsadze go i moze poleci....tylko musze kupic regulator :roll: :? ma ktos moze do sprzedania jakis regulator??uzywany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ż. Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Każdy szybowiec da się wyholować, a to co pisze ten gościu to jakieś totalne bzdury (według mnie). Może problem tkwi w czymś innym. Jak możesz to opisz dokładniej co się dzieje z modelem podczas holowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 I co z tego że projektowany pod silnik Szybowiec i motoszybowiec różnią się tym że ten drógi ma silnik. Reszta jest podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 wiec nie da sie go cholowwac ani samolotem ani na zadnym holu.... Bzdura!!! Jeśli da się hak tak jak koledzy wyżej powiedzieli to model bez problemu powinien polecieć do góry trzeba tylko chcieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 ja tez w to nie zabardzo wierze...tak mi tylko powiedzino :? ja bardzo cche ale kupuje mu silnik i chyba bedzie na silniku chodził....nie wiem jaki sil wybrc??ile miniumum ciagu potrzeba?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.