Mich@ł Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam Kolegów. Przymierzam się zakupu aparatury MC-24. Czy ktoś z was posiada angielską instrukcję najlepiej a wersji elektronicznej. Muszę się zapoznać z architekturą systemu i różnicą między MC-19 którą posiadam i czy w ogóle jest sens zkupu MC-24. ,
olo Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Byłeś na tej stronie szukając instrukcji ? http://users.belgacom.net/TX2TX/manuals.html Trochę tam jet o MC-24 i innych aparaturach.
Mich@ł Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 Tak przeglądałem tę stronę i znalazłem tylko tłumaczenie tekstu z niemieckiego mam wrażenie ,że niemcy bardzo się boją publikować dokumentacje w innych językach. Ale może uda mi się zdobyć skan orginalnej instrukcji angielskiej w PDF. Jestem ciekawy czy są w MC-24 np. spowalniacze serw bo w MC-19 nie ma.
olo Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Ale masz wymagania,instrukcja po angielsku a radio niemieckie Parę lat używałem MPX 3010 [instrukcja tylko po niemiecku}i na jego temat bym pomógł. Pewnie ktoś tego radia używa i może się odezwie pisząc konkretnie nt.spowalniacza. W MPX 3010 nie było spowalniacza a 3030 już miał.
Mich@ł Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 Wmagania wymaganiami ale w innych branżach bez polskiej dokumentacji inne firmy w Polsce nie miałyby czego szukać. A oni nadal traktują nas jak trzeci świat. Zobaczymy jak powstanie przedstawicielstwo bo jaskółki coś ćwierkają. :?:
olo Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zmień firmę,kilka lat używałem MPX 3010 teraz zamieniłem na na Futabę FX-30. Moje stare przyzwyczajenia i znajomość instrukcji do MPX to historia.Teraz to Futaba a tu duży plus to dokładna instrukcja w PL O cenie nie wspomnę
Mich@ł Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 No ja niestety przyzwycziłem się do pulpitów graupnera może dlatego od 15 lat korzystam z tej firmy ale może kiedyś się przestawię. Narazie liczę na kolegów którzy posiadają mc-24 że przeczytają ten temat.
jędrek Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam Używam MC24 od czasu, jak tylko weszła na rynek . Żadnych problemów, spowalniacze serw, oczywiście są. A pulpitów Graupner używam od 1980 roku .
olo Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Jedna mam słabą pamięć skoro zapomniałem że Jędrek lata na takim radiu.
Mich@ł Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam Andrzeju. Dzięki za odpowiedź. Mam możliwość zakupu używanej mc-24 black edition 2008 ale chciałem się zapoznać z instukcją angielską bo jak już wiesz niemieckiego nie rozumię. Na pewno będę miał jeszcze do ciebie wiele pytań ale puki co potrzebuję jakiejś dokumentacji. Jeśli możesz pomóc to poproszę.
jędrek Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam Osobiście używam MC 24 z oprogramowaniem w j. niemieckim ( naumiałem się troszku posługiwać tym językiem), ale mam chyba gdzieś instrukcję w pdf w j. angielskim. Nie obiecuję, muszę poszukać. Bardzo dobry sprzęt, szczególnie z odbiornikami PCM i SPCM (35 MHz i podobne). W avatarze mam fotkę z przed kilku lat właśnie z MC 24 .
Mich@ł Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 Fajnieee. Będę wdzięczny. Jestem zdecydowany w 90%. Korzystam z modulu jeti duplex ale z możliwością pracy na 35MHz bo nigdy nie wiadomo kiedy trzeba będzie przeprosić stary dobry analog przy tym zagęszczeniu 2,4 GHz. OLO nie przejmuj się to nie boli :wink:
Rekomendowane odpowiedzi