Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Oblatałem dziś coś takiego:

http://www.fotosik.pl/u/wapniak100/album/1101173

Inspiracją był model RS 352.

Rozpiętość 760 mm, długość kadłuba 600 mm plus ster kierunku (tyle co płyta EPP) , napęd HK2812/1900 aku 2S 500mAh śmigło 8x4 GWS ciąg statyczny 350gram. Waga do lotu 170 g.

Skrzydła EPP 6 mm, kadłub 8 mm, stateczniki 5mm ( czarne EPP 5 mm bo lżejsze)

No po prostu najlepiej latający mój "plaskacz" , a było ich już chyba więcej niż 10.

Widocznie liczą się proporcje.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie będzie, to rurka z węgla, sztywne jak diabli. Sk taki sam. Sprawdzałem przed zrobieniem tego. Serwo tego nie potrafi ugiąć.

Fajnie się to robi . Ustawia się przy włączonym radiu i po kropelce rzadkiego CA z obu stron i nic nie trzeba kombinować.

Pozdrawiam

Opublikowano

Yo!

Na pierwszy rzut oka to MUSI FAJNIE LATAĆ. Bardzo fajny aeroplanik.

Wczoraj latalem moim (bardzo podobnym) przy sporym wietrze, z bakterią 480mAh, bardzo podobnie wyposazonym i spisuje sie bardzo dobrze, żeby nie powiedzieć doskonale.

Spokojnie lata tez z bakterią 1300mAh mimo sporej różnicy wag.

Patrząc na proporcje wygląda bardzo dobrze jak na mój gust ;)

Różnica polega tylko na tym, że twój ma dwa serwa po jednym na skrzydle a moj ma jedno na dwa skrzydla :)

No i (mój) chyba jest odrobinę cięższy. (Tak razy 2)

A jak usztywniles kadlub, żeby się nie skręcał, bo pozioma "wręga" jest bardzo wąska ?

Czy może pianka jest tak sztywna ?

Opublikowano

Witam.

Pozioma "wręga" jest po obu stronach wzmocniona pręcikami węglowymi 1 mm. Skrzydło i statecznik płaskownikiem 5x0,6 mm.

Skrzydło jest jednak za mało sztywne. Gdy latam z aku 800 mAh ( cięższe o ok 30g), wystarczy mocniej rozpędzić model i lotki robią się mało skuteczne...

Myślę ,że dwa takie płaskowniki wklejone na kształt wydłużonej wzdłuż rozpiętości skrzydeł litery "D" pomogłyby ten problem nieco złagodzić. Spróbuję takie coś w następnym plaskaczu.

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.