adzik92 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Jako iż jestem tutaj nowy :oops: Chciał bym abyście napisali mi co mogę zrobić. Chciał bym jakiś samolot elektryczny, może być z balsy albo depronu (nie wiem czy dobrze napisałem ) Z Góry dziękuje za Pomoc EDIT : Przeglądałem całe forum, ale nie wiem co by było dobre na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Szmidt Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Easy star, lub bliźniacze mu modele np Beta 1400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Teril kolega chce zbudować a nie kupić model. ja bym ci polecił toto 1 ostatnio latałem tym modelem jest bardzo przyjemny j prosty w pilotażu a jeśli czujesz się na siłach zbuduj Pipera L4 z depronu,rewelacyjny model do nauki jak i do niedzielnego latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timi Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Ja na początek wybrałem RDW5 by Skazoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 kolego najpierw zadaj sobie pytanie czy podołasz i masz czas na budowe?? -budowa wymaga czasu ,ale mniej kosztuje od kupionego/gotowego modelu -budując mozesz bezpośrednio ingerowac w konstrukcje i uczyc sie budowy co moze ci sie spodobac -jesli chcesz kupić zwróć uwage aby byl to model wolny i z tworzywa które łatwo naprawić nie powiem ci czy taki czy siaki po prostu wolny, w sklepach jest mnóstwo ,pomyśl moze nad motoszybowcem na termike ? lub jak wyżej RWD lub którys z "braci" toto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzik92 Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Kolego Pytonie mam czas na budowę, chcę się dużo uczyć budowy i tych innych rzeczy związanych myślę że coś wybiorę i że pomożecie koledze AMATOROWI :oops: :wink: Dziękuje za Propozycje. Jak coś będę miał na oku to wstawię zdjęcia jakieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 adzik92, jeżeli to Twoja pierwsza budowa to polecam np. RWD-5. Model prosty w budowie, wyposażenie tanie, a właściwości lotne bardzo dobre. Polecam prześledzić budowę w tym temacie: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12831 Tam jest budowany RWD-5 od podstaw, poza tym jeżeli podczas budowy miałbyś jakieś pytania, to zawsze możesz je zadawać na forum. Po to jesteśmy żeby pomóc, tym bardziej że to Twoje POCZĄTKI - a one bywają trudne :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi