fullrespect Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam, po podlaczeniu odbiornika do zasilania przez jakis czas wszystko działa OK nagle zaczyna sie dziwne migotanie na satelitce (jest bardzo przypadkowe). Odbiornik przeżył małą kraksę kiedyś ale działał po tym OK, teraz po dluzszej przerwie (okolo 8 miesiecy lezał w pudelku w domu). Zaczął fochy strzelac i co juz zdazyl zrobic to zepsuć mi dwa serwa bo nie wiedzialem ze to wina odbiornika. Po tym jak drugie sie zepsulo dotarlo do mnie ze problem lezy po stronie odbiornika. To dziwne migotanie zazwyczaj zaczyna sie jak porusze calym zestawem (odbiornik + satelitka) a czasami nic - wszystko swieci jak nalezy. To jakiś pech normalnie, mialem na weekend polatac ale widze ze chyba nic z tego nie będzie. Aha co sie dzieje to zauwazylem ze serwo w kanale AILE - to w nim zawsze serwo zostaje uszkodzone po tym jak zaczyna migać satelitka. Miał ktoś moze juz taki przypadek ? Moze jakies sugestie co tu zrobić ? czy czeka mnie juz zakup nowego odbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Powiem Ci tak, miałem 6200 i również lubił bawić się w "kotka i myszkę" . Owe odbiorniki są bardzo kapryśne, po tym co napisałem wnioskuje , że odbiornik dostał troszkę "wilgoci". Sytuacja również tak samo wygląda jak odłączysz satelitę? . Druga sprawa, rozbierz odbiornik i suszarką (nie nagrzewając zbytnio płytki) wysusz, raz taka sytuacja uratowała mi odbiornik, który również leżał trochę w pudełku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Troszke podsuszylem głowny odbiornik, ale co dziwne - zanim go podsuszylem zalozylem serwa HXT900 - i wszystko wydaje sie dzialac jak nalezy. Problem pojawia sie gdy podlacze serwa cyfrowe Corona 939MG http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10346 Wygrzeje jeszcze raz - troszke porządniej i zobaczy co sie bedzie działo. A moze to wina serw ? Dziekuje i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Z ciekawości spytam czym zasilasz odbiornik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 probowalem bezposrednio z LiPo 2s, jak również poprzez regulator turnigy sentry 60A W obu przypadkach ta sama sutiuacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Czyli winę zasilania można wykluczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Dokladnie, teraz wlasnie ustawiam glowice helika z 3 serwami hxt900 i nawet nie drgną. A przy coronach czasami szaleją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Może to być wina tych serw. Mam ich kilka, które z kolei zachowują się dziwnie, bo: -z odbiornikiem działają mniej więcej OK, -podłączone z kolei do sterownika serw, zachowują się tak, jak opisujesz, lub podobnie. Wszystkie inne serwa, z tym sterownikiem zachowują się b. poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Corony lubią dość często "wariować'... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 OK wariowac mogą a co powiecie na to ze sie zepsuły - nie chcą w ogole ruszyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Jeżeli je nie dawno kupiłeś, to od razu na gwarancję z dziadami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 ...a jak po gwarancji, to co? Hammrować? :wink: Posprawdzać luty/sciezki itp. może jakaś błaha przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Nie no 3 serwa z rzędu ?? rozkręcałem - w jednym drucik odlutowany od potencjometru - zalutowalem ponownie - nic to nie dalo - pewnie płytka padła... szczerze.. wywalam to badziewie do kosza i wiecej nie kupie żadnej korony. Ale za to nadal bede kombinowal co sie dzieje z moim odbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Ok, ja tylko podpowiadam. Koron nie posiadam, a temat mnie interesuje, bo również używam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 To skoro interesuje wiec dodam ze mam jeszcze jeden model korony ale MD933 - i to serwo śmiga pięknie jako sterowanie wirnika ogonowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 EDIT Zdublowałem posty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Dzisiaj testowe uruchomienie Heli, efekt dziwny - podczas próby podnoszenia serwa zachowują sie niestabilnie i cala tarcza wchodzi w wibracje w przypadkowych kierunkach. Film ze startu maszyny: tutaj jak to sie zachowuje w zbliżeniu: Co na to Panowie ? Wina odbiornika ? Serwo ogonowe chodzi bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam Kolega miał taki przypadek że jak podłączał serwo ogonowe (corona DS929) do żyroskopu to reszta serw na tarczy szalała jak w twoim przypadku a serwo na ogonie chodziło poprawnie może u Ciebie jest tak samo spróbuj odłączyć serwo ogonowe i wtedy zobacz co się dzieje nie sądzę żeby to był odbiornik albo serwo na ogonie albo żyro sieje zakłócenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Serwo na ogonie to HENGE MD933, a czy to moze nie za słabe są po prostu HXT900 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 HXT 900 w 450 dają rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi