gewiner Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 witam, jako, ze moja futaba polegla i jest u producenta a kolega odsprzedal mi okazyjnie dx6i mam pytanie: jak ustawic program dla delty (kolega nie moze pomoc bo nie latal delta). mam mode2 i jak ustawie delte podlacze serwa w gniazda podane w instrukcji to ster wysokosci zachowuje sie jak ster od lotek a lotki jak ster wysokosci. kompletnie sie pogubilem w tym wszystkim. to co wygooglowalem i przeczytalem na forach wczoraj wieczorem nie pomoglo. pozdrawiam: maciek
Cimek Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Lotka pod 1 kanał, druga pod 2 i ustawiasz mixa Delta, dawno nie miałem Spectruma ,więc nie za bardzo pamiętam... ale co do kanałów, to na pewno się zgadza.
marcel_Kaszëbë Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 mam mode2 i jak ustawie delte podlacze serwa w gniazda podane w instrukcji to ster wysokosci zachowuje sie jak ster od lotek a lotki jak ster wysokosci.Coś przekombinowałeś chyba. W mode 2 masz GAZ+ KIERUNEK na lewym drągu i WYSOKOŚĆ + LOTKI na prawym drągu. W układzie DELTA, lotki działają razem ze sterem wysokości, czyli jeżeli wychylisz prawy drążek do góry - ruszają się oba serwa w tym samym kierunku (oddajesz wysokość), jeżeli ruszysz prawym drągiem na boki, serwa chodzą w przeciwnych kierunkach (działają jak lotki) W odbiorniku serwa wpinasz w AILE i ELEV Tak przynajmniej jest u mnie w DX7, chyba te nadajniki nie różnią się tak bardzo od siebie.
Rekomendowane odpowiedzi