TKC Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam Czy ktoś z szanownych kolegów ma może informację jakie łożyska (wymiary) siedzą w silniku Pelikana RAY C2028/20. Posiadam taki silniczek i przydała by mu się wymiana łożysk, jednak ze względu na to, że silnik się jeszcze kręci , to nie chcę wyciągać łożysk z obsady ponieważ pewnie jedno z nich takiej operacji nie przeżyje. Łożyska chciałem kupić wysyłkowo za jednym zamachem z innymi łożyskami, tak żeby były na zapas i żeby nie płacić po kilka razy za wysyłkę. BTW. Zwróciłem się do porducenta z prośbą podanie takiej informacji, niestety w chwili obecnej nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi na mójego drugiego e-maila. Pozdrawiam Tomasz
stema Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Jak będziesz już znał wymiar to nie musisz kupować przez internet. W Warszawie jest dużo sklepów z łożyskami. Wpisz w wyszukiwarce i poda Ci wiele adresów. Może będzie taniej bo bez przesyłki i pamiętaj zawsze, że można się targować. To naprawdę działa, chociaż spotkałem się też z taką opcją, że jest mniejsza cena w tym samym sklepie w ofercie wysyłkowej niż z zza lady, ale Pani "tym razem" sprzedała mi po tej niższej i poradziła na przyszłość zamawiać w ich internetowym z zaznaczeniem odbioru własnego. Dobrze jest również zadzwonić wcześniej i potwierdzić dostępność i termin odbioru. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi