matis21 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Witam. Mam na imię Mateusz. Chciałbym dowiedzieć sie jaki zasięg ma aparatura którą opisałem. LASER 6 FM 40 MHZ 40 MODE 2 Mode 2 -drążek gazu z lewej strony Funkcje nadajnika : -6 kanałów, -mikser V-TAIL (usterzenie motylkowe), -mikser sterolotek ELEVON (np: latające skrzydło), -reversy dla wszystkich kanałów, -regulacja maksymalnych wychyleń ATV dla kanałów 1, 2 i 4, -regulacja wielkości wychyleń EPA dla kanału 3, -przełącznik redukcji wychyleń D/R dla kanałów 1 , 2, -wyjście instruktor- uczeń lub SYMULATOR. Zestaw zawiera :nadajnik , odbiornik HFD-08 RO, 4 serwa HS-322 , kwarce , przedłużacz 30 cm, wyłącznik , komplet akumulatorów NiMh i ładowarkę CG-S32 Istrukcja w języku POLSKIM Proszę o informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Nie ma to większego znaczenia, bo wcześniej stracisz model z oczu niż wylecisz poza zasięg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matis21 Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 A mniej więcej nikt nie wie :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 po prostu zasieg jest na tyle duzy ze nie ma sensu sie tym interesoac poniewaz napewno wystarczy nie ma sie czym martwic....(zasieg moze wynosic ok.2,5-4 km w zaleznosci od warónków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Witam jezeli zamierzasz kupić ta aparaturke to proponuje dozbierac troszke kasy i zakupić Optica 6. Mam lasera 6 i mimo iz ma 6 kanałów i miksery to jednak brakuje komputera......Lecz spisuje sie dobrze a uzywam jej już od dwóch lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matis21 Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Chyba raczej zaopatrze się w LASER 6 FM :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Jeżeli chcesz kupić nową, w cenie sklepowej to posłuchaj kolegi i kup Optica. Aparaturę bez komputera warto kupować tylko w bardzo okazyjnej cenie. Jak będziesz miał już drugi model to docenisz zalety komputera, przy trzecim bez komputera już się prawie żyć nie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Komputer??? hmmmmmm Posiadam Optic laser 6. Jestem poczatkujacy, mam dopiero 2 modele i tylko jednym latam. Powiedzcie mi jak to jest z zasiegiem. Wydaje mi sie ze czasami trace na 1-2 s w odleglosci ok 100 -150m. Co daje komputer??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Zasięg aparatury jest większy niż potrzebny. Tak na prawdę zależy to od warunków atmosferycznych, topograficznych, mocy nadajnika i czułości odbiornika. W opisach odbiorników można spotkać informację, że zasięg wynosi 1,6km. W praktyce jednak może to być znacznie mniej w pewnych warunkach i znacznie więcej w innych. Na pewno znacznie szybciej przestaniesz dostatecznie dobrze widzieć model aby nim sterować, niż stracisz zasięg. Natomiast może się zdarzyć zakłócenie, w wyniku którego tracisz kontrolę nad modelem. Na "lotnisku" na którym latam mamy 2 takie miejsca, w których wszyscy mają zakłócenia i tych obszarów unikamy w locie. Komputer w nadajniku realizuje wszystkie złożone funkcje takie jak miksery, expo, D/R itd. W praktyce lepsze nadajniki np 9 kanałowe różnią się jedynie ilością przełączników i oprogramowaniem wspomnianego komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Albo Optic albo Laser - to są inne aparatury. Co do zasięgu to przyczyn utraty może być wiele, w każdym elemencie łańcucha nadajnik-odbiornik Komputer daje możliwość stosowania niezależnych nastaw trymerów dla każdego modelu, programowania również per model mikserów itp ustawień. W aparaturze bez komputera musisz za każdym razem trymować model, włączać miksery (o ile w ogóle je masz) itd. Ja zmieniając na lotnisku model tylko zmieniam profil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=18_19&products_id=206 To jest moj zestaw:) I mam komp, nie skojarzylem nazwy zestawu i wydawalo mi sie ze moze sa jeszcze jakies bajery w aparaturach. Co sądzicie o tym zestawie? Może ktos sam go udoskonalal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 a to moja appka i jest zajebi....... za ta cene to naprawde super...tylko apmiec tych 4 modeli... :? ehhhh http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=18_19&products_id=213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Marcin Jesteś początkujący i masz wyposażenie do chociaż tych 4 modeli? Ja latam 2 lata na tej sanwie i pamięci mi nie brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Mi już dawno brakuje pamięci na modele a też latam na Sanwie VG6000 - to jedyny powód dlaczego myślę w przyszłości o zmianie nadajnika bo jednak to dość dobry sprzęt. Jak chcesz kupować aparaturę celuj w 35Mhz a nie 40Mhz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.