gignasiak Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 witam spaliła mi się ładowarka czy mogę naładować pakiet ni-mh i ni-cd zasilaczem od kolejki elektrycznej piko regulowane napięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Teoretycznie możliwe. Praktycznie kłopotliwe bo musisz mierzyć i ręcznie regulować prąd ładowania, dbać aby nie przekroczyć dopuszczalnego napięcia pakietu, kontrolować czas i ew. temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 dzięki myślę że za jakis czas kupię nową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Odradzam. Ręczne ucelowanie końca ładowania czyli minimalnego spadku napięcia na ogniwie jest niemożliwe do wykonania, chyba że ktoś chce spędzić kilka godzin z bardzo dokładnym multimetrem śledząc sekunda pe sekundzie napięcie na ogniwie. Jednym słowem, daj se spokój. Poza tym ładowanie ładowarką procesorową jest bezpieczniejsze i daje gwarancję dłuższej żywotności ogniw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi