Skocz do zawartości

Hobby King 2.4Ghz 6Ch Instrukcja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie się nie zatrzymuje Wiem o co chodzi z tym bo mam aparaturę 4 Ch i latam na niej już od dawna ale tu jest czarna magia i jeszcze jakieś przełączniki u góry są bóg wie poco i jakieś potencjometry są.

Opublikowano

Skoro aparatura nie jest dla ciebie nowością, to pewnie drążek gazu też skalibrowałeś. Wygląda na to, że "reszta" to po podłączeniu do kompa. Niestety tu ci nie potrafię pomóc.

Jurek

Opublikowano

No powiem szczerze ze nigdy nic nie kalibrowałem.Zawsze jak podłączałem do działało tak jak maiło być.Jeśli możesz pomóc jak skalibrować to bym bardzo prosił o pomoc.

Opublikowano

jeszcze jakieś przełączniki u góry są bóg wie poco i jakieś potencjometry są.

a gdzie byś chciał mieć te 2 dodatkowe kanały ? w kolejnych drążkach ?

Opublikowano

Dla bezpieczeństwa odczep śmigło.

1. Zasilanie apki i silnika wyłączone, trymer gazu w dół.

2. Drążek gazu na maxa.

3. Włącz zasilanie nadajnika.

4. Włącz zasilanie odbiornika (silnika), usłyszysz dwa piknięcia.

5. Wciągu dwóch sekund przesuń drążek gazu na minimum, usłyszysz trzy piknięcia.

6. Gotowe.

U mnie ta sekwencja, w kilku prostych nadajnikach (nie komputerowych) działa, ale obawiam się, że w twoim trzeba będzie pogrzebać w programie po podłączeniu do kompa, a to już wg instrukcji.

Jurek

Opublikowano

Ok spróbuje tak jak gasłeś.

Powiem iż to aparatura kolegi chce nią sterować łódka na dwóch silnikach szczotkowych.Ja najpierw próbowałem uruchomić aparaturę na silniku z samolotu (do próby)Niestety tak jak napisałem wyżej.

Niestety nieznam zabrdzo angielskiego ale spróbuje co nieco według twoich wskazówek.

Mam nadzieję że to zadziała.

Jutro napiszę jak postępy.

I dziękuję bardzo za pomoc to do mnie duzo znaczy.

• 1 rok później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.