Kolikon Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Mam szybowiec "Foka" i chciałbym do niego zrobić lub kupić wyciągarkę. Rozpiętość - 780mm długość - 560mm pow. skrzydła - 7,4 dcm? pow. statecznika - 2,1 dcm? pow całkowita - 9,5 dcm? waga - 115 g obciążenie - 12,1 g/dcm? Mnie nie stać na zbyt drogie wyciągarki elektryczne nie więcej niż 100zł. Żeby były takie dobre na tego szybowca bo nie chce mi się biegać z nim bo się uczepia moich pleców bo za wolno dla niego biegnę. Mogę biec z tatą albo z siostrą to tak ale im się nie chce puszczać bo siostra nie lubi w ogóle samolotów a tacie się też nie chce ze mną biegać. Plis podajcie jakieś sztuczki żeby się nie trzymał nałogowo pleców. :| . Jest z drewna a skrzydła ze styroduru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Bardzo mały modelik ,jeśli konstrukcja na to pozwala (jest odpowiednio wytrzymała) zastosuj hol z odcinkiem gumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Raczej samą gumę modelarską o przekroju 4x1 mm . Do tak małego modelu w zupełności wystarczy. Kilka-kilkanaście metrów powinno wystarczyć. Oczywiście na końcu metalowe kółko do zaczepienia o hak modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi