Kolikon Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Mam szybowiec "Foka" i chciałbym do niego zrobić lub kupić wyciągarkę. Rozpiętość - 780mm długość - 560mm pow. skrzydła - 7,4 dcm? pow. statecznika - 2,1 dcm? pow całkowita - 9,5 dcm? waga - 115 g obciążenie - 12,1 g/dcm? Mnie nie stać na zbyt drogie wyciągarki elektryczne nie więcej niż 100zł. Żeby były takie dobre na tego szybowca bo nie chce mi się biegać z nim bo się uczepia moich pleców bo za wolno dla niego biegnę. Mogę biec z tatą albo z siostrą to tak ale im się nie chce puszczać bo siostra nie lubi w ogóle samolotów a tacie się też nie chce ze mną biegać. Plis podajcie jakieś sztuczki żeby się nie trzymał nałogowo pleców. :| . Jest z drewna a skrzydła ze styroduru.
RobertK Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Bardzo mały modelik ,jeśli konstrukcja na to pozwala (jest odpowiednio wytrzymała) zastosuj hol z odcinkiem gumy
wapniak Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Raczej samą gumę modelarską o przekroju 4x1 mm . Do tak małego modelu w zupełności wystarczy. Kilka-kilkanaście metrów powinno wystarczyć. Oczywiście na końcu metalowe kółko do zaczepienia o hak modelu.
Rekomendowane odpowiedzi