Gość Anonymous Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Witam! Jako że moją zmorą stało się drukowanie plików DXF w odpowiedniej skali, to postanowiłem napisać na forum. Proszę kogoś kto ma o tym pojęcie, żeby mi te plany http://downfall.pl/piper_cub.zip przekonwertować/wyexportować do PDF w ten sposób, żeby się dało toto wydrukować później i posklejać. Ewentualnie, żeby uniknąć późniejszego męczenia, ktoś może opisać jak wydrukować plany ze strony www.profili2.com coby je tylko posklejać i robić (czyli w skali 1:1). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 daj swój email edit ; i na przyszłość dwa linki pdf creator http://sourceforge.net/project/downloading.php?group_id=57796&use_mirror=surfnet&filename=PDFCreator-0_9_3_GPLGhostscript.exe&81412206 turbocad 2d http://www.modelarz.com/pliki.php?itp=3&w=lista&offset=40 Z tym ze nie musisz z cada conwertowć tego do pdf tylko bezpośrednio drukować A i jeszcze jedno oba programy są za friko w cadzie jedynie musisz sie zarejestrowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Dzięki śliczne za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Krzysztof mam pytanie co do turbocad 2d mam plany DFX jakiegoś samolociku i jak wrzuce je do turbocad-a to na oko aby miec jakies podobne wymiary do naturalnych welkości zoom jest na ok. 400%. Nie czaje jak mam to przeskalować oraz wydrukować ! :x mozesz mi napisać jak to mam zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Krzysztof mam pytanie co do turbocad 2d mam plany DFX jakiegoś samolociku i jak wrzuce je do turbocad-a to na oko aby miec jakies podobne wymiary do naturalnych welkości zoom jest na ok. 400%. Nie czaje jak mam to przeskalować oraz wydrukować ! :x najprościej jak mogę Ci przekazać - options>drawing setup>system(ustawiasz rodziaj miary metryczny lub cale)>model space (ustawienia skali) -file>page setup (i tam ustawiasz pozostałe parametry wydruku z podziałem na strony) jak chcesz to mogę porobic Prt Scr i wysłać Ci meila a to tak dla przykładu jak powinno wygladać przed wydrukiem [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Krzysztof dzieki za pomoc teraz podrukuje jakies fane planki w DFX i zaczne cos budować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.