Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Taki Yaczek z planów KH powstał, będzie to latane przed blokiem, może na hali.

Jakieś sugestie? To mój pierwszy model tego typu, wcześniej miewałem diablo 3d w ilościach hurtowych :rotfl: ale było większe grubsze cięższe itp...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Polecam wstawić na odcinku krawędź natarcia-wręga silnikowa prostokąty z EPP lub depronu pod kątem 45 stopni pomiędzy poziomymi a pionowymi elementami kadłuba. Zapobiega to skręcaniu przodu przy dodawaniu gazu

Opublikowano

Przecież jest tam pręcik węglowy. Wszystko wygląda ok, tylko czemu takie duże i ciężkie koła ? No i jakie planujesz wyposażenie ? :D

Opublikowano

Hej,Wygląda bardzo dobrze, usztywniony też jest na oko dobrze.Oczywiście masz rację, niewiele wpłynie to na wagę modelu a zdecydowanie portawi sztywność przedniej części samolotu. Zrobilem tak w moim Sukhoi'u i jest OK.A propo's kółek, wcale nie wyglądają na ciężkie chyba że to lana guma :Da i wielkość w/g mnie dobra, zalezy co kolega "K" planuje. Poza tym już tak nie odchudzajcie tych samolotów na maxa bo byle "pie....cie" będzie porywało je w kosmos.W końcu to ma być samolot do zabawy a nie do wyczynów, chyba że się mylę ? :DZ drugiej strony można by zapytać "po co wogóle podwozie oprócz lepszego wyglądu" ? Oczywiscie jak masz fajny kawałek placu z asfaltem do startowania to spoko, wtedy podwozie jak najbardziej wskazane.No własnie, jaki motorek, bateria, serwa ?Tymczasem spadam bo pogoda do latania (juz dzisiaj godzine wylatalem) wiec ide jeszcze, dzisiaj AMBeR.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.