rapier Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam wszystkich. Mam pytanko. Chcialbym sie na jeden tydzien wybrac z rodzinka w bory tucholskie i tu mam pytanie. Czy ktos zna cos godnego polecenia gdzie mozna wypoczac z dwojka malych dzieci?( 1 i 5 lat). Nie mowie tu o mozliwosci latania w okolicy ale o spokojnym wypoczynku, nad woda . Mile widziane wyzywienie. W gre wchodza zarowno domki jak i gospodarstwa agroturystyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Cześć Z Krakowa ciągnie Was w Bory Tucholskie? Jestem pod wrażeniem... Polecam Cekcyn, Charzykowy, Tleń, Ostatni raz byłem tam około 10 lat temu Ale za każdym razem byłem zadowolony rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 W zeszłym roku byłem na wakacjach pod namiotem w tym ośrodku: http://meteor-turyst...ki,maradki.html Nie jest to może Tuchola, tylko raczej Mazury, ale ośrodek jest położony niemal na odludziu, lecz z dobrym dojazdem samochodem, blisko jest większa osada (Sorkwity 4km) i miasto (Mrągowo ok 18km). Samo jezioro jest niespotykanie czyste, nie ma nad nim żadnych wsi czy miasteczek, tylko 4 ośrodki wczasowe, z czego podany jest jedyny w północnej części jeziora. Dobre zaplecze - sprzęt wodny (mieli nawet Omegę), rowery ziemne (wodne też bywały). Szeroka oferta noclegowa, domki w różnych standardach, od przyczepy po apartament, pole namiotowe, hotel. Na molo zrobiony basen o głębokości półtora metra (siatka między palami - jezioro jest tu mocno głębokie), teren ogrodzony, parking dla klientów, stołówka dla nie lubiących gotowania, kozy do głaskania dla dzieci... Dla wędkarzy raj. Szczupaków od groma, tudzież innych wodnych stworzeń. Jezioro generalnie jest mekką dla wędkarzy - zakaz jest używania silników spalinowych. Na Jeziorze są może wszystkie 2 motorówki, z czego jedna WOPR-u, a jedna płetwonurków na południu jeziora. Jeżeli szukacie spokoju, posiedzenia nad wodą w czystej okolicy, bez tłumów, z szerokimi możliwościami spędzania czasu (ja i tak z wody nie wychodziłem - świetne miejsce do pływania z ABC), to warto. Mają niezłe ceny - nie rżą turystów. Dla osób wykupujących pokoje na cały turnus (2 tygodnie) dawali za darmo łódkę do dyspozycji bez ograniczeń. Mogę polecić. PS - link z google... http://maps.google.com/?ll=53.802628,21.150677&spn=0.007375,0.013797&t=h&z=16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 i za taką rade dziekuje bardzo. Co prawda mazury odpadają ale na przyszlosc moze takie polecenie sie przyda. Prosze kolegów którzy bywali gdzies na Kaszubach czy w borach i mogą polecic jakąś konkretną miejscówke o podzielenie sie opiniami. Nie chodzi mi o miejscowosci , ale o konkretnie miejsca, gospodarstwa, osrodki itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Niestety nie pamiętam już nazw tych ośrodków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi