bedway Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 przekładałem elektronikę z walkera genius cp do innego stelaża ponieważ dałem bratu i się rozbił łamiąc płozy, i teraz długo się męczyłem aby przywrócić dobre sterowanie próbuje wystartować ale sterowanie przód/tył zamieniło się ze sterowaniem kontu łopat i mam problem aby to zamienić, dodatkowo w moim heliku mam system "hamowania"(na wyłączonym silnik gdy kręci się z rozpędu po wylądowaniu łopaty mają ujemny kąt natarcia aby docisnąć go do ziemi aby nie odleciał jeszcze bo warzy tylko 35 g) i chodzi o to że przepustnica działa tak że normalnie reguluje obroty ale regulacja kąta natarcia jest odwrotna czyli , że na wyłączonym silniku jest dodatni a na włączonym ujemny który rośnie wraz z obrotami więc nie mam pojęcia o co chodzi, może mi ktoś pomóc? podejrzewam, że ktoś odpowie abym zmienił miejscami odpowiednie kable ale chodzi o to, że wszystkie kable są we właściwych miejscach a za kont łopat odpowiada płytka sterująca i kont zmienia się wraz z obrotami wirnika więc nie ma żadnego kabla który za to odpowiada, bo jak wiecie kont regulują wszystkie 3 serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zmień w aparaturze w SWASH MIX w opcji PIT z "+" na "-". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedway Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 to nic nie dało, tego na górze nie napisałem ale przepustnica reguluje kąt natarcia tylko za pmocą 2 serw a jedno pzostałe stoi w miejscu, ale nie jest uszkodzone bo działa przy sterowaniu przód-tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 może okucia podpioleś odwrotnie tj o 180 stopni edit: a typ tarczy masz właściwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi