Oskar_M Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam, Mam problem z symulatorem FMS, system xp. Po zainstalowaniu wersji z płytki oraz nawet po pobraniu ze strony oficjalnej dla XP symulator się nie odpala i jest tylko wyślij raport o błędach. Na początku myślałem o sterownikach, ale sprzęt to notebook z ubiegłego roku i wszystko hula ok więc drugi trop to to, że na xp są zamknięte porty szeregowe. Otwieranie z biosa nie wchodzi w grę (kolega nie odnajduje się w nim) , potrzeba jakiegoś programiku, który otworzyłby fmsa lub jeśli ma ktoś inny pomysł to proszę zapodać, ponieważ ja już długo nad tym myślę i potrzeba świeżego poglądu na sprawę Pozdrawiam Oskar
madrian Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Odpuść sobie FMS-a. Obecnie masz szerszy wybór darmowych symulatorów i to lepszych. Dwaj najpowszechniejsi kandydaci to: - LEO's RC SIMULATOR - DESK PILOT (i jego "reklamowa" odmiana BMI FLIGHT SIMULATOR). Każdy z nich hula pod XP. A co FMS-a to przeczytaj ten raport o błędach. Może będzie tam coś co cię naprowadzi na problem. Najbardziej podejrzana jest grafika i jej sterowniki.
andsze1 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Może FMS nie odpuszczaj tak szybko. Możesz spróbować stworzyć nowy model za pomocą Metasequoia, dobrać parametry i "polatać"... Ale do rzeczy. Zerknij http://forum.pcforma...model+simulator
Oskar_M Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam, Zapomniałem poprawić, mianowicie fms działał-problem został rozwiązany ale już nie pamiętam jak:) Pozdrawiam Oskar p.s-fms ma niewiele wspólnego z prawdziwym lotem ale daje orientację przestrzenną
madrian Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jak to prosty symulator darmowy. Albo tanio, albo dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi