Oskar_M Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam, Mam problem z symulatorem FMS, system xp. Po zainstalowaniu wersji z płytki oraz nawet po pobraniu ze strony oficjalnej dla XP symulator się nie odpala i jest tylko wyślij raport o błędach. Na początku myślałem o sterownikach, ale sprzęt to notebook z ubiegłego roku i wszystko hula ok więc drugi trop to to, że na xp są zamknięte porty szeregowe. Otwieranie z biosa nie wchodzi w grę (kolega nie odnajduje się w nim) , potrzeba jakiegoś programiku, który otworzyłby fmsa lub jeśli ma ktoś inny pomysł to proszę zapodać, ponieważ ja już długo nad tym myślę i potrzeba świeżego poglądu na sprawę Pozdrawiam Oskar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Odpuść sobie FMS-a. Obecnie masz szerszy wybór darmowych symulatorów i to lepszych. Dwaj najpowszechniejsi kandydaci to: - LEO's RC SIMULATOR - DESK PILOT (i jego "reklamowa" odmiana BMI FLIGHT SIMULATOR). Każdy z nich hula pod XP. A co FMS-a to przeczytaj ten raport o błędach. Może będzie tam coś co cię naprowadzi na problem. Najbardziej podejrzana jest grafika i jej sterowniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andsze1 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Może FMS nie odpuszczaj tak szybko. Możesz spróbować stworzyć nowy model za pomocą Metasequoia, dobrać parametry i "polatać"... Ale do rzeczy. Zerknij http://forum.pcforma...model+simulator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_M Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam, Zapomniałem poprawić, mianowicie fms działał-problem został rozwiązany ale już nie pamiętam jak:) Pozdrawiam Oskar p.s-fms ma niewiele wspólnego z prawdziwym lotem ale daje orientację przestrzenną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jak to prosty symulator darmowy. Albo tanio, albo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi