kilo1 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witam Kolegów Modelarzy z Rzeszowa i okolic. Zwracam się do Was z nast. tematem: podczas świątecznych lotów STSikiem na boisku przed moim blokiem zgłosiła się do mnie pani, która odpowiada z modelarnie w Domu Kultury "Nowe Miasto" w Rzeszowie. W najbliższą sobote, 21.04.2012, na tymże boisku i okolicach odbędzie się IV Rzeszowski Bieg Wielkanocny - informacja tu: http://smnowemiasto....esc-cmPokaz-363 Zaproponowała mi przeprowadzenie krótkiego pokazu latania modelem, podczas w/w imprezy, w celu zachęcenia młodzieży do zajęcia się modelarstwem oraz zmotywowania aktualnych członków modelarni. Ponieważ mój modelik jest, szczerze mówiąc średni, żeby nie powiedzić "obciachowy", a mój skill niewiele odbiega od poziomu zera, nie bardzo widzę sanse na przeprowadzenie takiego pokazu w moim wykonaniu, nie kończąc go efektownym kretem, połączonym z zadaniem licznych obrażeń osobom postronnym :-) Niezależnie od tego, zaproponowałem w/w pani, że wrzucę temat na PFMRC i być może znajdą się wśród Was chętni do zaprezentowania swoich modeli na ziemi lub w powietrzu, zarówno samolotów jaki i helików. Myślę, że sensowna byłaby również wystawa statyczna dowolnych modeli RC jak i redukcyjnych. A może ktoś chciałby wystawić komp z odpalonym jakimś symulatorem ? Pozwoliłem sobie zawracać Wam głowe, gdyż uważam, że promocja tego hobby w taki sposób ma sens, a odrobina zaangażowania w taki temat nie będzie wymagać jakiegoś szczególnego poświęcenia. Pozostaje pytanie czy w warukach jakie będą na w/w imprezie jest w ogóle możliwy jakiś pokaz samolotowy przy zachowaniu zdrowego rozsądku i zasad bezpiecznych lotów - moje doświadczenie jest za małe, aby to ocenić. Zastanawiałem się nad mniejszymi modelami ESA może one zmieściłyby się w obszarze boiska? Co sądzicie o tym temacie? Drugą sprawą jest pytanie od w/w osoby czy w Rzeszowie i okolicach nie znalazłaby się osoba (osoby), która chciałaby spędzić kilka godzin w tyg. w charakterze społecznego instruktora modelarstwa w w/w modelarni? Temat zarzucam grzecznościowo więc proszę o wyrozumiałość w komentarzach :-) Czasu pozostało mało (śmierć kliniczna forum - btw dzięki za ponowne odpalenie :-) ) wiec jeżeli ktoś ma jakieś pomysły proszę szybkie zgłoszenia - przekaże je do w/w osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC-LIPOL Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witam Prowadzę szkołę latania modelami rc i modelarnię w Rzeszowie co do soboty to troszkę późno, ponieważ na niedzielę mamy zaplanowane zawody na naszym lotnisku modelarskim Co do prowadzenia modelarni to temat otwarty i można by troszeczkę popracować z młodzieżą, kwestia tylko ile godzin w tygodniu itp. więcej o naszej działalności znajdziesz na www.rc-lipol.pl tel do mnie to 530-880-800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilo1 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Cholera, właśnie do Was miałem się zgłosić jako ostatniej deski ratunku, bo jak widać odzew, zupełnie zaskakująco, zerowy :-( Waszą szkołę oczywiście znam i szczerze mówiąc wybierałem się do Was kiedyś na lotnisko, jak będziecie latać, może wpadnę w niedzielę ? Co do imprezy to właśnie może nie jest za późno, bo ta impreza nie będzie jakaś wielka, z tego co zwykle widzę za oknem, rozmachu zwykle nie ma. Nie chodzi o wielkie pokazy tylko może jakaś wystawę statyczna plus pobzykanie jakimś małym modelem dla zajawki - może ktoś ma jakiegoś depronika 3D albo coś w tym rodzaju, może jakiś helik - parę zwisów jakieś statyczne figury... Może się jeszcze zastanowicie? BDW. Jeżeli jest ktoś od Was zainteresowany instruktorką to postaram się go skontaktować z w/w osobą z modelarni - może coś z tego wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi