slawko_k Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Witam. Jestem ciekaw jak to u nich jest. Paczka niby tania ale podobna lubi zginąć. Kojot na swojej stronie pisze że często trzeba uregulować cło i vat. Proszę o wypowiedzi doświadczonych w temacie. Slawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAN Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Doświadczony, to jestem w ograniczonym bardzo stopniu, bo kupowałem raz . Kupowałem regulator. Przyszedł szybko, dobrze opakowany. Cła nie płaciłem, bo paczka była mała, a do takich zazwyczaj celnicy nie zaglądają. Tak a propos celników, to jak kiedyś kupowałem w Niemczech używaną aparaturę, to rozgrzebali paczkę i w jakimś tam kwicie celnym zakwalifikowali ją do "Części zamiennych do kombajnu zbożowego" . Ale cła nie dowalili. GAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 a za jaką kwotę tą paczkę miałeś? ile za przesyłkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Czesc, Kupowalem tam wielokrotnie. Szybko, milo i sprawnie. Paczka kosztuje tyle co krajowa a i czas dojsca do domu taki sam Ogolnie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAN Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 a za jaką kwotę tą paczkę miałeś?$45,50ile za przesyłkę?$2,50 GAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kareks Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Kupuję tam regularnie np części do T-rexa staram sie kupować do max 40$ bo coś ostatnio celnicy lubią się czepiać, czas przesyłki dużo lepszy niż wielu polskich sklepów w poniedziałek zamówionko w piątek w tym samym tygodniu odbiór (zwykle max 7 dni). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 co to znaczy że lubią się czepiać?? Zapłaciłeś cło od takiej małej paczki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopster Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Celnicy mogą się czepiac, jesli zamawiasz dużo paczek - to chyba logiczne. Przy okazdji sproawdzania N-Rexów ze stanów dowiedzielismy się ze celnicy "wzięli się" za jednego modelarza który zaczął bardzo czesto paczki sproawdzac, i po prostu znali juz jego nazwisko. My sprowadzamy wiele paczek z aircrafta i nigdy zadnego problemu, żadnego vatu (cła na artykuły modelarskie nie ma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.