slawko_k Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Witam. Jestem ciekaw jak to u nich jest. Paczka niby tania ale podobna lubi zginąć. Kojot na swojej stronie pisze że często trzeba uregulować cło i vat. Proszę o wypowiedzi doświadczonych w temacie. Slawek Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAN Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Doświadczony, to jestem w ograniczonym bardzo stopniu, bo kupowałem raz . Kupowałem regulator. Przyszedł szybko, dobrze opakowany. Cła nie płaciłem, bo paczka była mała, a do takich zazwyczaj celnicy nie zaglądają. Tak a propos celników, to jak kiedyś kupowałem w Niemczech używaną aparaturę, to rozgrzebali paczkę i w jakimś tam kwicie celnym zakwalifikowali ją do "Części zamiennych do kombajnu zbożowego" . Ale cła nie dowalili. GAN Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted October 1, 2007 Author Share Posted October 1, 2007 a za jaką kwotę tą paczkę miałeś? ile za przesyłkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Czesc, Kupowalem tam wielokrotnie. Szybko, milo i sprawnie. Paczka kosztuje tyle co krajowa a i czas dojsca do domu taki sam Ogolnie polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAN Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 a za jaką kwotę tą paczkę miałeś?$45,50ile za przesyłkę?$2,50 GAN Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareks Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Kupuję tam regularnie np części do T-rexa staram sie kupować do max 40$ bo coś ostatnio celnicy lubią się czepiać, czas przesyłki dużo lepszy niż wielu polskich sklepów w poniedziałek zamówionko w piątek w tym samym tygodniu odbiór (zwykle max 7 dni). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted October 1, 2007 Author Share Posted October 1, 2007 co to znaczy że lubią się czepiać?? Zapłaciłeś cło od takiej małej paczki?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
loopster Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Celnicy mogą się czepiac, jesli zamawiasz dużo paczek - to chyba logiczne. Przy okazdji sproawdzania N-Rexów ze stanów dowiedzielismy się ze celnicy "wzięli się" za jednego modelarza który zaczął bardzo czesto paczki sproawdzac, i po prostu znali juz jego nazwisko. My sprowadzamy wiele paczek z aircrafta i nigdy zadnego problemu, żadnego vatu (cła na artykuły modelarskie nie ma). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.