SWegnerowski Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Witam Czy moglibyście mi podać wymiary łącznika skrzydła (zewnętrzne fi i długość) w Fontanie X 100? Będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Mam taką funtanę na warsztacie :-) Łacznik to miałes na mysli rure weglową... Ona ma długośc 62cm, srednica zewnetrzna 3cm, grubosc scianki 1mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWegnerowski Opublikowano 2 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Tak dokładnie o węglową rurę. Czy podane prze Ciebie wymiary, a w szczególności średnica zewnętrzna jest z suwmiarki? Pytam o dokładność ze względu na pewną decyzję, jaką muszę podjąć. Zamówiłem węglową rurę do Funtany X 100, a przyszła duralowa o wymiarach: średnica zewnętrzna fi 32 mm a długość 625 mm :evil: . Oczywiście zareklamowałem, ale nie wiem czy mogę dalej coś robić z tą rurą czy muszę czekać na węglową. Jak by średnica była taka sama (a boje się, że nie jest ) to mógłbym już coś składać. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Jak cię interesuje dokładny wymiar to nie ma problemu :-). Mam cyfrową suwmiarkę, rura ma dokładnie 30.91mm na całej długosc i jest naprawde równa jak by to było toczone Jak miałem starsza funtane 90 to rura była stalowa ! ale cienkoscienna i była naprawde lekka. Jezeli masz alu to znaczyło by to, że być moze była też wersja z alu rurką . Ale w X100 wszystkie mają węglowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Jak miałem starsza funtane 90 to rura była stalowa ! . Ale w X100 wszystkie mają węglowe. Witam , jakie są różnice pomiędzy modelem 90"strasznym", a X100 Funtany. Zastanawiałem się nad zakupem. Który należy wybrać do 3D i jaki motor tam włozyć ? Pozdrawiam Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Teraz już nie musisz się tym przejmowac :-) funtana 90 została wycofana z produkcji... zastępuje ją własnie X100 :rotfl: Co do silnika to najmniejszy saito 125A ale i tak ludzie narzekają na brak mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWegnerowski Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Bardzo dziękuję za informację. Moja rura ma dokładnie 31,8 czyli jak by nie patrzeć to nie jest to samo :evil: :cry: :evil: . Co do obróbki to podejrzewam, że są one szlifowane na szlifierce do wałków, to jest taka dość sprytna maszyna pozwalająca na uzyskanie bardzo dokładnych wymiarów przy zachowaniu gładkiej powierzchni. Ciekawe do czego jest ta rura, którą mi przesłali :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Może od odkurzacza? :lol2: :lol2: :lol2: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.