stach34 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Hej, mam teki problem z odbiornikiem hitec'a HSD 09RQ. Mianowicie chodzi o to że jego funkcja failsafe dosłownie wariuje. Raz działa raz nie, pomimo ze jest nowy. Ustawiłem faila na odbiorniku i wykonuję test - wyłączam nadajnik. Odbiornik mruga jak by łapał i gubił sygnał na nowo (powinien zgasnąć i ustawić serwa do ustalonej pozycji). Dodatkowo co sekundę zmienia ustawienie serw w całkiem inne niż zaprogramowane. Po chwili takiego przestawiania serw i mrugania ustawia serwa w żadaną pozycję i dioda odbiornika gaśnie (czasem od razu po wyłączeniu nadajnika znajduje to ustawienie a czasem szuka długo bo nawet 30 sekund..). Raz ustawia od razu a innym razem szuka właściwego ustawienia. Poniżej podaję linki do filmów które nagrałem by pokazać co się dzieje: http://kolegamikolaja.wrzuta.pl/film/6nXmfCDuxNF/fail_save_wariuje http://kolegamikolaja.wrzuta.pl/film/0izHqz4Thnd/failsave_dziala_kiedy_chce jak widać z filmów raz działa raz nie. Filmy były nagrane jeden po drugim więc warunki te same. Czy ten odbiornik jest sprawny ? Test zasięgu na złożonej antenie wyniósł 55m bez zakłóceń czyli trochę ponad minimum producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Dodatkowe filmy dla porównania kiedy raz failsafe działał i bez fukcji fails. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Pomoże ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 A czy masz ustawioną modulację QPCM w aparaturze? Czy jesteś pewien, że wcześniej zaprogramowałeś Fail-Safe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Ten odbiornik nie pracuje w modulacji QPCM tylko PPM. Odbiornik ma funkcję fail safe nie wykorzystującej QPCM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Wie ktoś ? Czy ten fail ma tak wyglądać,działać ?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Coś mi się zdaję, że tak nie powinno być. Może po prostu coś źle ustawiasz/ programujesz (nie mam tego odbiornika) i dlatego? Próbowałeś z innymi odbiornikami z fail-safe? Najlepszym wyjściem będzie chyba odesłanie do serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi