rabbitlkr Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Żeby nie było, że na intensywnym myśleniu nad nagrodami się skończyło dodam, że dziś w ramach nagrody otrzymałem dwie książeczki o tematyce samochodowo-elektrycznej :wink: Tym bardziej mnie to cieszy, ponieważ nigdy w życiu nic nie wygrałem Jeszcze pochwała dla Poczty, przesyłka dotarła z Krakowa do Kraśnika w jeden dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 To zupełnie tak , jak i ja Łukaszu! Także nigdy niczego w całym swoim już dosyć długawym życiu nie wygrałęm.... A tak bym chciał coś wygrać... Najbardziej w toto-lotka z 10 baniek . Ale nie posyłam kuponów /w przeciwieństwie do mojej starszej 8) /i dlatego nic nie wygram :cry: Teraz cieszę się z Twojej "wygranej" i dobrze, że tym razem poczta się właściwie sprawiła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgaduj-zgadula zakończona a i remont silniczka, o który chodziło , także już zakończony. Wcześniej jednak płatowiec stał sobie w domciu pozbawiony serducha i dosyć smętnie wygladał: A sam silnik po poskładaniu w całość tak sie prezentuje z góry i od spodu: Najważniejsze chyba jednak w takim silniku jest to, co decyduje o jego pracy, czyli tzw. "iskra życia". Tutaj właśnie zdwojone iskrowniki: No i po wrzuceniu silniczka na płatowiec , tak to wyglądało: Do odpalenia go pozostaje jeszcze troche pracy, ale także oczekiwanie na lepszą pogodę, po to chociażby, aby poprzestawiać pozostałę "graty" i wypchnąć Piperka przed hangar, aby tam sobie podymił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Uważam, że pokazywanie takich gwiazdowych silników powinno być zakazane, wprowadziło mnie to w depresję z domieszką złosci z braku trafienia 6szczęsliwych liczb :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Co to za hangar ?? Gdzie sie miesci ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Fakt Darku. Jest to masochizm czystej wody oglądanie takich i innych gwiazd. Ale to jednak też w sumie nic. Powala autentycznie z nóg gwiazda zaprezentowana w FSM z listopada 2006. Jest to silniczek do Sopwitha Pup,a w skali 1/3 a sam silnik to pracująca replika ORYGINALNEGO silnika , jaki w tym samolocie był stosowany! :shock: Arcydzieło myśli konstrukcyjnej i modelarskiej. Jest to oczywiście silnik rotacyjny! Detale odrobione tak, że głowa mała... Zrobiłbym skany, aby Wam pokazać, ale znowu nie wiem, czy mógłbym bez zgody redakcji... Zgodę redakcji PLARa miałem, a tu nie wiem, jak by to było? W każdym razie jest to autentyczne cudo ten silnik. Model samolotu zresztą także. PS. Na Bemowie Irku, na Bemowie... Tam mieszka ten samolocik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Pokazałem Wam , jak się przegląda porządny, duży silniczek i go przysposabia do latania, więc teraz cd. Przyszła pora , aby go wreszcie odpalić. Zaskoczył od pierwszego kopa i kręcił się, aż miło: W kabinie musi tego "kręcenia się" ktoś dogladać, to i cały szczęśliwy Pan Pilot, Instruktor, Mechanik i właściciel zarazem tego cacka, przez coponiektórych "paskudztwem" zwanym :twisted: A jak sie to już odpaliło, zagrzało, wszystko sprawdziło, to i polecieć wypadało: Nasza stolica w ostatnią niedzielę. Zamglona, ale nasza, piękna cała... A na tle punktu "Zulu" widać "kolega po fachu" także postanowił polatać i sprawdzić , czy już przypadkiem nie nosi... Następnie trzeba się było "kulnąć", jak to mówi Pan Marek, nad rzekę zobaczyć zator i rozlewiska wiosenne. No i wreszcie polecieć nad ujście Bugu do Narwi, albo odwrotnie, jak ktoś woli... I ja tam w tej "stolycy" wtedy, podczas tego lotu, byłem, kawę i piwo piłem...,ale trzeba było niestety wracać do chaty. Pociąg nie chciał czekać... Ale co się odwlecze, to nie uciecze... Wiosna już stoi za płotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 A jak sie to już odpaliło, zagrzało, wszystko sprawdziło, to i polecieć wypadało: Przebudowaliście tego Piperka na dolnopłata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 He, he, jaki Pan spostrzegawczy...! Fakt, troche podbarwiłem swą opowiastkę. Lot był wykonany na AT-3, a Piperek z zasady bez omaskowania nie lata...Poza tym chcąc nim lecieć, trzeba by zapłacić już ubezpieczenie, a to sporo kosztuje, więc z tym też się do wiosny poczeka. Ale bardzo mi miło, że ktoś te moje wypociny uważnie czyta i na obrazki patrzy krytycznie, bez zbędnych emocji i niepotrzebnych zachwytów. Kiedy się widzimy i co z tym "ruchającym się" obrazkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Ponieważ zostałem przyłapany na "porażającym kłamstwie", w ramach rehabilitacji zarządzam kolejną "zgaduj-zgadulę" z nagrodą główna /jeszcze nie wiem , jaką?/ Pytanie brzmi: jaka to rzeka polska? Dla ułatwienia podpowiem, że płynie ona przez Mazowsze. Ciekawe, jak szybko padnie prawidłowa odpowiedz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 wisła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Czy faktycznie myślisz Kuba, że tak trywialną zagadkę bym Wam postawił? Przecież na tę nagrodę trzeba będzie sobie zapracować wysilając troszkę mózgownicę...Może nawet z mapką terenu trzeba bedzie porównać ten obrazek? Przy okazji i od tematu w bok zupełnie. Dobrze że zamknałeś od razu wiadomy wątek i po drugie, wiem, że takich zagadek nie powinienem tutaj zadawać, ale może mi to wybaczycie, bo to w końcu mój wątek , a i rehabilitować tutaj się musze, skoro też i tutaj dopuściłem się tej "niesłychanej zbrodnii... :wink: " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 To ja postrzelam : Narew?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Bug i Narew macie na wcześniejszej fotce, więc odp. zła. Nie ma co strzelać, ale trzeba główkować , podpierając się najlepiej mapką, np. atlasem samochodowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 a ja bym powiedział, że to jest Wkra...ale pewny nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Nida :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 No Kuba, nie załamuj mnie... Nida płynie przez Mazowsze? Od kiedy? Łukasz już cieplej, ale nie ta strona mapy... A p. Marek patrzy na te nasze "zgaduj-zgadule" i się pod wąsiskiem uśmiecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Pilica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojak Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Bzura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Szukajcie Panowie, szukajcie...Tylko wezcie jeszcze malutką poprawkę, ogladajac obrazek, na porę roku... To b. istotna uwaga pomagajaca trafnie wytypować rzekę. I szkiełko powiekszające też by się przydało Do obrazka i do mapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.