mariaczi__21 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Witam, buszujac w sieci trafilem do nich: http://www.nitroplanes.com/ Ceny naprawde maja dobre, za 50 $ mozna kupic fajne elektryki, za 100 spaline. Tylko ciekawe ile kosztuje wysylka do Polski (z USA) bo tego nie podali. Moze ktos ma doswiadczenie z tym sklepem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 podali: http://www.nitroplanes.com/policies.html International Orders (Air Parcel Post/EMS) Air Parcel Post � Most countries 5-14 business days, up to $250. (no tracking) EMS � Most countries 3-6 business days. (w/tracking and insurance) EMS is usually twice as expensive than Air Parcel Post Small order (el. motor, speed controllers, battery packs)......$8 - $15 (depends on weight) Medium order (parkflyer up to 0.40 size airplane).....$15 - $40 (depends on weight/size) Large order (.40-.60 size planes, oversized sailplanes)��$40 - $80 (depends on weight/size) XXL order (Large sailplanes, large ARF/ARC models).....Please call for us for shipping charges on larger items. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Dzieki mieczotronix. Szkoda ze nie podali precyzyjnie, albo jakis np kalkulator wysylki (parkflyer up to 0.40 size airplane).....$15 - $40 (depends on weight/size) i jak mam ocenic czy zaplace 15 czy 40 (pewnie 40 . Musze do nich skrobnac maila. A mam ochote na takiego akrobata: http://www.nitroplanes.com/su311537niga.html Gdyby z wysylka wyszlo 100$ to mysle ze to dobra cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Na 15 USD to bym nie liczył, bo sklepy z USA tyle to potrafią za większą kopertę policzyć. Natomiast licz się jeszcze z 22% VAT-u bo mi Urząd Celny dość konsekwentnie cli/podatkuje większe paczki z USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Natomiast licz się jeszcze z 22% VAT-u bo mi Urząd Celny dość konsekwentnie cli/podatkuje większe paczki z USA. To nie dobrze, ale podobno ma artykuly modelarskie nie ma cla. Ja sie nie znam na tym, wiem ze jak wysylalem paczke ze satnow do polski droga morska i zadeklarowalem wartosc 50 $ to obylo sie bez clenia. W takiej zagmatwanej sytuacji ceny przestaja byc juz atrakcyjne, szkoda . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 cła może i nie ma, zależy jak to zaklasyfikują. Celnicy nie są kumaci szczególnie w modelarstwie, a taryfa celna jest rozbudowana. Generalnie nawet jeśli cło jakieś nałożą, to symboliczne. Ale VAT jest doliczany do wartości po ocleniu tak, czy siak w wysokości 22%. Paczki wysyłane ze sklepów są clone/VAT-owane - z marszu jeśli w środku jest faktura, jeśli faktury nie ma to 50/50 albo każą przysłać pismo do odprawy celnej, albo puszczają. Ale raczej to pierwsze. Jeśli paczka idzie od osoby prywatnej to z reguły nie zaglądają do środka i nie clą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Szkoda ze tak dobre ceny musza zostac popsute przez koszta wysylki i ewentualnie podatek vat i clo. Ciekawe w jaki sposob postepuja sklepy, ktore sprzedaja modele zza oceanu i wychodza na swoje. Ja chyba odpuszczam zakup zagraniczny, gra niewarta swieczki. Bede musial zadowolic sie czyms z polskich sklepow. Mieczotronix dziekuje za cenne wskazowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.