jarek556 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam! Mam T9X odbiornik 6ch HK, ESC Pentium 10A i jedno serwo mi cicho buczy. Na pewno nie jest to wina serwa. Wymieniałem na inne, zamieniałem miejscami i zawsze buczy to na 1ch także bez obciążenia. Poza tym działa dobrze. Chwilowo nie mam innego ESC i odbiornika zeby to sprawdzić. Co to może być? Można z tym latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Próba utrzymania pozycji. Serwo nie potrafi się wycentrować, więc wykonuje drobne ruchy prawo lewo. Czyli drga. Świadczy to o niskiej jakości serwa lub/i odbiornika. Podnosi zużycie prądu z BEC i szybciej się zużywa. Możliwe też, że występują zakłócenia i odbiornik nie odbiera prawidłowo sygnału, i nie podaje go. Generalnie, zjawisko może być szkodliwe i stać się przyczyną problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi