przemomokry Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Witam po krótkiej przerwie. No może troche dłuższej ale model zwany "samochód osobowy" pochłonął wszystkie moje środki pieniężne i oczywiście wolny czas. Ale wracając do tematu: Model własnej konstrukcji wzorowany na modelu z AFPD. Rozpiętość: 100cm Długość: 95cm silnik bm21t śmigło 8x4 Model chwilowo dostał skrzydło z TRACTEUR-a ale już jest robione nowe. No i zostanie poprawiony wizualnie(to dopiero prototyp). Kilka fotek: Wczoraj odbył sie oblot tylko że na śmigle 7x4 i okazało sie że jest za małe do tego modelu. Dzisiaj jak naładuje aku zamienie na 8x4 i jak znajde pomocnika to nagram jakiś filmik z lotu.
Patryk Urban Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Ciekawy kształt kadłuba Napisz jak to lata... No i może jakiś film ? :wink:
mieczotronix Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 he he, fajny! Powinien nazywać się "depronuzabrakło". To mi się podoba w depromodelach, można siąść i wykroić co tylko do głowy przyjdzie. Mam nadzieję, że w środku są jakieś konkretne wzmocnienia w miejscu "oczywistego" przełamania się kadłuba "prędzejczypóźniej".?
przemomokry Opublikowano 4 Października 2007 Autor Opublikowano 4 Października 2007 To jest wzór z którego powstał A co do wzmocnienia to jest tam styropianowy klocek od połowy skrzydła aż do połowy dzioba i oklejony depronem. Co do latania to pogoda sie zepsuła i dzisiaj nie moge nagrać filmiku
rogi23 Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Gratuluje modelu Pozostaje mi czekać na film i życzyć tak udanej zabawy jak z Tracteurem
przemomokry Opublikowano 4 Października 2007 Autor Opublikowano 4 Października 2007 Jednak pogoda sie poprawiła i udało sie nagrać film: http://pl.youtube.com/watch?v=sOSOvNEpV3k Wrażenia z lotu: Model ze względu na wzmocnienia wyszedł za ciężki. Lot stabilny, bez zbędnych komplikacji. Jak komuś przyjdzie do głowy zbudować taki to polecam balse + folia(tak jak na wzorze), jak depron to jak najlżej i bez zbytnich wzmocnień a bedzie ok.
Marcin Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Za kadlubem piekne miejsce na aparat skierowany do tyłu Praktycznie blisko SC
Patryk Urban Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 No rzeczywiście ! Mów jak to lata i jeśli dobrze to plany muszą być :mrgreen: !
przemomokry Opublikowano 5 Października 2007 Autor Opublikowano 5 Października 2007 Co do aparatu to dobry pomysł. Powiem że ostatnio Tracteur dostał dodatkowy balast w postaci komórki o wadze okolo 90g i o dziwo właściwiści lotne nie uległy zmianie :shock: myśle że dał by rade nawet z okolo 150g. Widać wyszedł mi dobry model A wracając do RealSlow to obejrzałem wzór dokładniej i wyszło że ten model ma w orginale okolo 310 cm szerokości i okolo 220cm długości. Śmigło 18 na wolnoobrotowym silniku zasilanym lipolkiem 7,4v (stąd nazwa SLOWMAX bo na symulatorze lata baaaardzo wolno) Jakbym powększył model i zachował przy tym jak najniższą mase to powstałaby niezła platforma do RcCam. Trzeba by nad tym pomyśleć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.