przemomokry Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Witam po krótkiej przerwie. No może troche dłuższej ale model zwany "samochód osobowy" pochłonął wszystkie moje środki pieniężne i oczywiście wolny czas. Ale wracając do tematu: Model własnej konstrukcji wzorowany na modelu z AFPD. Rozpiętość: 100cm Długość: 95cm silnik bm21t śmigło 8x4 Model chwilowo dostał skrzydło z TRACTEUR-a ale już jest robione nowe. No i zostanie poprawiony wizualnie(to dopiero prototyp). Kilka fotek: Wczoraj odbył sie oblot tylko że na śmigle 7x4 i okazało sie że jest za małe do tego modelu. Dzisiaj jak naładuje aku zamienie na 8x4 i jak znajde pomocnika to nagram jakiś filmik z lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Ciekawy kształt kadłuba Napisz jak to lata... No i może jakiś film ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 he he, fajny! Powinien nazywać się "depronuzabrakło". To mi się podoba w depromodelach, można siąść i wykroić co tylko do głowy przyjdzie. Mam nadzieję, że w środku są jakieś konkretne wzmocnienia w miejscu "oczywistego" przełamania się kadłuba "prędzejczypóźniej".? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 To jest wzór z którego powstał A co do wzmocnienia to jest tam styropianowy klocek od połowy skrzydła aż do połowy dzioba i oklejony depronem. Co do latania to pogoda sie zepsuła i dzisiaj nie moge nagrać filmiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Gratuluje modelu Pozostaje mi czekać na film i życzyć tak udanej zabawy jak z Tracteurem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Jednak pogoda sie poprawiła i udało sie nagrać film: http://pl.youtube.com/watch?v=sOSOvNEpV3k Wrażenia z lotu: Model ze względu na wzmocnienia wyszedł za ciężki. Lot stabilny, bez zbędnych komplikacji. Jak komuś przyjdzie do głowy zbudować taki to polecam balse + folia(tak jak na wzorze), jak depron to jak najlżej i bez zbytnich wzmocnień a bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Za kadlubem piekne miejsce na aparat skierowany do tyłu Praktycznie blisko SC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 No rzeczywiście ! Mów jak to lata i jeśli dobrze to plany muszą być :mrgreen: ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Co do aparatu to dobry pomysł. Powiem że ostatnio Tracteur dostał dodatkowy balast w postaci komórki o wadze okolo 90g i o dziwo właściwiści lotne nie uległy zmianie :shock: myśle że dał by rade nawet z okolo 150g. Widać wyszedł mi dobry model A wracając do RealSlow to obejrzałem wzór dokładniej i wyszło że ten model ma w orginale okolo 310 cm szerokości i okolo 220cm długości. Śmigło 18 na wolnoobrotowym silniku zasilanym lipolkiem 7,4v (stąd nazwa SLOWMAX bo na symulatorze lata baaaardzo wolno) Jakbym powększył model i zachował przy tym jak najniższą mase to powstałaby niezła platforma do RcCam. Trzeba by nad tym pomyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.