eze Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Interesuje mnie czy ktoś mial stycznosc z tym modelem.Jak sie to zachowuje w locie.Jaki jest stopien trudnosci z ogarnieciem tego modelu.Czy jest nerwowy w pilotazu, czy na malych obrotach spada jak kamien. Prosze o informacje POZDRAWIAM
hubert_tata Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Podaj link do producenta, albo przynajmniej sklepu.
Arek Pniewski Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Wlasnie ogladalem taki model wydaje mi sie ze to ten sam.....moglbys chciaz zdjecie na linka podac.... mam jego zdjecia na mojej stronce w maje kontakty , dzisiaj bylem na takim kiermaszu modelarskim gosciu lata nim i stanowczo twierdzi ze mimo tak malej rozpietosci model nie boi sie nawet wiatru, lata sie nim ponoc swietnie i jest bardzo stabilny..... podaj linka , ja mam zamiar go kupic kosztuje 50€ u nas.... z pozdrowieniami
eze Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 Już daje http://nastik.pl/phoenix-tiger-moth-4651-p-917.html własnie zamowilem go z nastika nawet wplacilem kase na konto niestety samolocik bedzie dostepny na poczatku przyszlego tygodnia,ale niespieszy mi sie z oblotem tego modelu. Jako naped bedzie tu asp 4 suwik ASP FS52AR.Do tego 5 serw hitec 325 hb Podaje jeszscze linki do filmów z modelem
eze Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 Zbyt duzy wiatr,zbyt nerwowe ruchy.I oto skutek.Tu chyba zabrakło pokory co do swoich umiejetnosci.
Arek Pniewski Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Niestety to nie ten model....nie tej proporcji .... ten drugi filmik jest dosc ciekawy ......ale silnik wydaje mi sie ze ma nadmiar mocy to raz , a dwa mysle ze albo byl zle wywazony , albo silnik zle ustawiony na lozu silnika..... od razu zeby tak przyglebic .....nawet nie polecial po prostej.....tylko wywinal i gleba....cos nie tak
kaamilalfa Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 co do drugiego filmiku to ja go nakręciłem u nas na lotnisku w Siedlcach. Modelarz który nim lata ma sporo doświadczenia wiał wtedy bardzo duży wiatr nagły podmuch wiatru skierował go w stronę samochodów, żeby się ratować trzeba było przyglebić. uszkodzenia nie były duże- pękła jedna linka od skrzydeł i wyrwała się przednia wręga. btw silnik w modelu to bodajże osmax 40
choina Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Za wcześnie wyrwał do góry i tyle, to nie model do 3d. Człowiek jest tylko człowiekiem i nawet doświadczony popełnia błędy.
eze Posted October 7, 2007 Author Posted October 7, 2007 moze ktos cos powie na temat tego modelu na filmie czy to ten sam co z nastika czy jakas inna firma albo home-made ??
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.