specyfick Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Zapraszam na film: http://www.youtube.com/watch?v=pUo8cKDneCg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 film przedstawiony bardziej ze strony reklamy szybowcow niz jakichkolwiek zawodow...choc nie da sie ukryc ze w taka pogode sadzac po pokazanych urywkach, poziom byl napewno bardzo wysoki! Poza tym po obejzeniu tego filmu zauwazylem szybowce z drugiej strony medalu, porywcze bardzo zwrotne jak na taka rozpietosc skrzydel!, choc zawsze kojazyly mi sie z bardzo lagodnymi swobodnymi i ograniczonymi w mozliwosci gwaltowniejszych zwrotow... ten film przekresla moje dotychczasowe wnioski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Paweł świetny film !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 film przedstawiony bardziej ze strony reklamy szybowcow niz jakichkolwiek zawodow.... choc zawsze kojazyly mi sie z bardzo lagodnymi swobodnymi i ograniczonymi w mozliwosci gwaltowniejszych zwrotów ... ...ten film przekresla moje dotychczasowe wnioski Janek jeśli chodzi o film z zawodów, to jak być umieścił 2 godziny materiału i 2 dni lotów w 4 minutach ? Rozumiem że film nie oddaje wszystkiego, po prostu nie da się zrobić wszystkiego na raz. F3F to bardzo dynamiczna konkurencja ... skoro model na zawodach robi 31 sek na dystansie 1 km + zwroty, prędkość jest pod 120-130 km/h. Ale i jest coś dla ciebie, czyste przeloty bez montażu, tzw. materiały szkoleniowe najlepszych zawodników ... Miłego oglądania .. taki poziom osiąga się po kilku latach regularnych treningów, nie mówiąc o rozbitych modelach ,... A jak się lata 130 km/h pół metra nad ziemią ? Popatrz .... Modelpiotrek dzięki za miłe słowa ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Paweł film bardzo fajny i jak widać edukacyjny bo otwiera oczy młodym modelarzom, szybowce to nie powolne balony. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 O Boziu... Tak sie lata na zboczach..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 O Boziu... Tak sie lata na zboczach..? Tak, tak się własnie lata na zboczach, zawodniczo, w światowym wydaniu, najlepszymi modelami. A niewielu wie że prędkość jaka można osiągnąć SZYBOWCEM to ponad 700 km/h technika zwaną Dynamic Soaring. I to bez silnika. Nie znam człowiek w Polsce który by to potrafił. Ale się da ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 700 km/h.... Jak takie cos się wbije w ziemie to na jakies 30 metrów.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 np tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) E nie jest tak źle, aż tak się nie wbije. Powiem więcej, nawet jest jeszcze co pozbierać Tu dowód z bicia rekordu europy .... Da się da ... tu masz 600 km/h i glebę Edytowane 14 Maja 2012 przez specyfick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Ładnie tak po moim niebie śmigać , Ja to mam pecha zawsze jak są zawody na zbiorniku to nie ma Mnie w domu Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi