robas69 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Dziś oblatałem model Hackera Zoom 4D, który trochę zdemolowałem dwa lata temu bo chciałem się na nim nauczyć latać:-) Model lata bardzo fajnie tylko trochę zadziera, ale z tym jutro sobie poradzę. Problem w tym, że mam silnik Pulso 2212L/26 z regulatorem 33A i akumulatorem 3S 1000 mAh 25C Fullymax i silnik po przekroczeniu 70 % obrotów wyłącza się. Trzeba zejść drążkiem do zera i ponownie uruchomić silnik i dalej problem powtarza się. Myślałem, że regulator go wyłącza bo jest za bardzo obciążony, ale instrukcji zalecają 22 amperowy, a mój ma 33 A. Zupełnie nie wiem co się za tym kryje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Wyłącza się? Zatrzymuje i piszczy? Pewnie kryje się za tym silnik wypadający z synchronizacji. Czy zachowuje się jak odłączony i zwalnia obroty? Może odcina bo za niskie napięcie zasilania. To możliwe bo lipo mały i napięcie może znacznie przysiadać przy takim obciążeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Dokładnie tak jak napisałem - wyłącza się bez żadnych efektów dźwiękowych. Po czym po przejściu do zera gazu można go włączyć z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Miernik uniwersalny za 15pln prawdę Ci powie. Albo podmiana pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 A możesz przybliżyć kwestię pomiarów elektrycznych laikowi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Podłącz się z woltomierzem do skrajnych przewodów balansera (ostrożnie aby nie zewrzeć), włącz wszystko i zwiększając obroty sprawdzaj napięcie. Jeśli spadnie do ok. 9,6V na pakiecie to regulator ma prawo już odcinać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Chyba nie będę się musiał bawić w tego co później prezydentem może zostać, a teraz związkowców chce pałować . Podłączyłem mniej zużyty akumulator i wchodzi na obroty jak marzenie. Bardzo dziękuję za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi