pulo29 Opublikowano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Nie wiem co sie mogło wydarzyć że tak sie stało podłączyłem drut oporowy do minusa jeden koniec a drugi do minusa, wszystko sobie spokojnie leżało i nic nie mogło zaszkodzić no to sobie myśle "raz kozie śmierć" no i przyłożyłem wtyczke do gniazdka i nic - chyba za płytko, potem troche głębiej i kątem oka patrze na zasilacz i seledynowy błysk z zasilacza. Potem już bez drutu podłączyłem i dioda się nie pali. Troche sie wystraszyłem bo jak wcześniej mówiłem siostra by khyyyyy... no ale całe szczęście tylko bezpiecznik. A co do wycinarki to od pana Tytana12 otrzymam trafo, i schemat jak podłączyć całą elektronike żeby hulało. Jak dostane przesyłke i już wszystko złoże do zdam sprawozdanie jak to działa ale i tak dzięki wszytskim za pomoc . I jeszcze nie dodałem że wcześniej TYM SAMYM DRUTEM ciąłem z kumplem skrzydła. Czyli to chyba jednak jest oporowy. Źródło prądu - akku samochodowy. P.S. wątpię czy by ojciec dał akku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 podłączyłem drut oporowy do minusa jeden koniec a drugi do minusa Oj strasznie motasz. Jak podłączyłeś tak jak piszesz to sie nic stać nie powinno - obwód nie był zamknięty :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulo29 Opublikowano 10 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 WOW coś mi sie pokićkało jeden koniec do plusa a drugi do minusa podłączyłem sorry :oops: :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulo29 Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 No więc udało się :jupi: :jupi: :jupi: od pana Witka dostałem trafo wszystko podłączyłem narazie bez żadnej obudowy tylko tak sprawdzić czy działa i wszytsko jest OK! Temp dobrałem odp długością spiralki i drut sie grzeje do tego styro jakiego używam w sam raz. Jak tylko zrobie obudowe wytne sobie skrzydełka w końcu :mrgreen: . A oto fotka mojego dzieła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid180 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 A więc to trzeba podłączać jeden koniec do plusa a drugi do minusa??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 ] No więc udało się od pana Witka dostałem trafo wszystko podłączyłem narazie bez żadnej obudowy tylko tak sprawdzić czy działa i wszytsko jest OK! Temp dobrałem odp długością spiralki i drut sie grzeje do tego styro jakiego używam w sam raz. Jak tylko zrobie obudowe]wytne sobie skrzydełka w końcu To się ciesze,troche to trwało(prawie rocznica),w transformatorze nie ma plusa ani minusa,jest tylko wejście np,230v i wyjście np,12v i to jest prąd zmienny,jak damy na wyjściu prostownik,wtedy z prostownika otrzymamy prąd stały czyli będzie plus i minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid180 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Mam zasilacz do ładowania akumulatora. Z niego wychodzą dwa kable zakończone krokodylkami. Ma regulowane ampery od 0 do 15A. I jak to podłączyć pod drut oporowy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.