Drack Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 Próbuje latać na symulatorze, mam BMI i AeroFly, aparatura turnigy skalibrowana w Aerofly niby prawidłowo, wszystkie suwaki przesuwają się jak należy, w symulatorze jednak ster kierunku nie działa skierowany jest cały czas w lewo, co może być przyczyną????
LQ Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 Hej jakim kablem podłączałeś aparature do kompa? Zrobiłeś kalibrację w windows i symaulatorze?
Drack Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Opublikowano 25 Maja 2012 Kabel zakupiony na allegro, usb-jack (mono). Już wszystko działa Kalibracje przeprowadziłem prawidłowo ale w ustawieniach tzn. controls nie działał ster kierunku na 4 kanale tylko trzeba było ustawić na chanel 5, dlaczego to nie wiem....
LQ Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 Kabel zakupiony na allegro, usb-jack (mono). Już wszystko działa Kalibracje przeprowadziłem prawidłowo ale w ustawieniach tzn. controls nie działał ster kierunku na 4 kanale tylko trzeba było ustawić na chanel 5, dlaczego to nie wiem.... Hej mi na kablu usb-jack mono nie działały lotki - nie potrafiłem tego zrobić nie miałeś podobnego problemy?
spiderok Opublikowano 2 Czerwca 2012 Opublikowano 2 Czerwca 2012 z tego co wiem te apki trzeba jakoś przerobić. Mój kumpel to robi nie drogo jak by ktoś chciał
pyton Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 wiec tak jeśli mówimy o tgy9x to albo wyjmujesz moduł nadawczy, albo rozkręcasz apke i lutujesz rezystor 1k w odpowiednie miejsce, poszukaj było sporo na forum o tym
idfx Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 czy ktoś może podpowiedzieć jak to uruchomić na Clear View ? zakupiłem właśnie tą aparaturę, zakupiłem też pełną wersję symulatora, więc chcę ćwiczyć na tym samym interfejsie co steruję samolot.
Rekomendowane odpowiedzi