Milko Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Witam. Obmyślam budowę nowego modelu, i sprawdzam wszystkie sprawy z tym związane. Posiadam aparaturę Hitec Focus 4 w bardzo dobrym stanie(zamiast koszyczka na aku, używam pakietu-większe bezpieczeństwo), wraz z odbiornikiem HFS-04MI+ Latałem z tym wyposażeniem paroma elektrykami tak ,że prawie modelu widać nie było i nie miałem żadnych problemów.Teraz zamierzam zbudować model spalinowy, prawdopodobnie będzie to - Piper J3 Cub rozp.ok.200cm, silnik ok7.5ccm.I zastanawiam się czy ta aparatura i odbiornik wystarczy na początek do takiego modelu-za jakiś czas jak będą fundusze zamierzam kupić mx12,lub Futabe 6 ale na razie na wszystko pieniędzy nie starczy. Czy ktoś używał tego odbiornika i może coś więcej o nim powiedzieć. Foto tego co posiadam. Za pomoc będę wdzięczny :wink: . Pozdr.Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Mam ta aparaturke jako zapasowa - sprawuje sie bardzo dobrze!! Obecnie lata nia moj kolega szybowcem - nigdy zadnych problemow. I wydaje mi sie ze na poczatek do spaliny bedzie ok. Coprawda komputerowa apratura to wieksze bezpieczenstwo ale o ile ufasz swojemu sprzetowi to czemu nie. Odnoscie Futaby 6 - mialem -zdecydowanie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Ten niebieski kabelek pod odbiornikiem to antena?była kiedyś urwana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Nigdy nie była urwana ani w żaden sposób zmieniana!A można wiedzieć czemu pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Miałem kiedyś taki odbiornik i wydaje mi się że kabelek anteny miał kolor czarny,napewno nie niebieski i dlatego pomyślałem że była kiedyś ta antena urwana i sztukowana. Najlepszym sposobem naprawy jest w takim przypadku wymiana na nową anteną w jednym kawałku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Kupował ją tata parę lat temu, został kupiony z taką, ale nie wiem może sprzedawca nie powiedział-żadnych problemów z zasięgiem nie miałem, a to jest najistotniejsze, może zaglądnę do środka i sprawdzę miejsce przylutowania, da się poznać czy przelutowane!, bo sztukowana nie była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Jeżeli nie jest sztukowana i zasięg ma OK to nie otwieraj odbiornika nie ma takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 No to nie będę grzebał! A jak z drganiami, da sobie radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Jak go dobrze zapakujesz w gąbkę to będzie gut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.