Arek Pniewski Opublikowano 13 Października 2007 Opublikowano 13 Października 2007 zawsze fascynowaly mnie modele z ostatniej wojny, wybor padl na P-40 , chodz wolalbym moze i Spitfire .... ale nie mozna mniec wszystkiego , przewarzyla cena modelu i jego rzpietosc 1850 mm do ktorego moge zabudowac mojego Saito 120 S 20ccm i pare fotek podwozie zrobione na zamowienie budowa trwa i sprobuje go troche wyposazyc i pare poprawek porobic to tyle w wielkim skrucie
instruktor Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 Witaj Arku Zaciekawiło minie to podwozie ,możesz podać jakieś bliższe dane ,może szkice.. Dlaczego pytam ,ponieważ "mój "Tomek kupił Seawinda i do niego chowane podwozie -pneumatyczne ,jakie jest Twoje
Arek Pniewski Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 Witaj ...znaczy obracane o 90 stopni tak? porobie zdjecia jak to wyglada , rozbierac nie bardzo bym chcial zeby odrysowac poszczegolne elementy, poniewarz mam juz wszystko tak ustawione ze chodzi bez zaciec , a przyszlo niby ustawione, i musialem jeszcze po nim robic poprawki.....i kasowac luzy podkladkami z teflonu.... ale jezeli sie uprzesz no to rozbiore...dla ciebie w sumie caly mechanizm jest bardzo prosty, dochodzi tylko mala czesc ktora sie obraca podczas chowania ... i ktora w sumie mozna inaczej rozwiazac , ale ....ze czlek nie posiada wszystkich narzedzi skrawajacych, bo by sam takowe zrobil....chodzi o frezy i bylby precyzyjniejszy mechanizm... kiedys mialem zdjecia podwozia do 2,5 metra modelu z podwoziem ktore bylo jakl w prawdziwym tylko kosztowalo ponad 1200$ z USA.... ale skad wziasc stozkowe zebatki o 15mm przekatnej ..... podwozie moze byc uzyte do modelu o wadze do 10kg. jak zdaze obrobic zdjecia to jeszcze dzisiaj je wstawie..... z pozdrowieniami
Arek Pniewski Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 moje jest mechaniczne , potrzeba do niego 2 serw Hitec HS 645MG ... oto zdjecia;
Arek Pniewski Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 zdjecia podwozie mechanizm z obrotem o 90 stopni
Arek Pniewski Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 podwozie ciag dalszy tak to wyglada.... ten przezroczysty pasek sluzy do obracania goleni o 90stopni jest to jakis elastyczny kawalek ni to plastiku ni to gumy .... nie za bardzo precyzyjne rozwiazanie, ale dziala.....czarna sruba przykrecona do tego obrotowego kawalka jest jednoczesnie sroba kontrujaca oske mocowania goleni....
Arek Pniewski Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 no weszlo to tyle na razie....
instruktor Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 Dzięki .Arek wykonałeś kawał dobrej roboty z ta dokumentacją foto.Przekonałem się że nawet dla mnie wykonanie tego byłoby zbyt kłopotliwe Odnośnie zestawów to nie tylko Graupner tak kiepsko osadza podwozie.Tomek lądował swoim UCan Do bez steru kierunku i zrobił to trochę ostrzej i podwozie sie wymeldowało.Było wmontowane dosłownie na słowo honoru.Po naszej naprawie jest teraz zrobione właściwie
Edge3644 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Jaki to zestaw?. Domyslam sie, ze nie Top Flite, bo ten ma 1640mm wingspan. Rgds
Pa_Czyz Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Mi to wygląda na robote CM-PRO (http://www.cmpairplane.com/)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.