bzik4 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Film ze startu i lądowania mojej maszyny wyposażonej w silnik wyciągnięty z dmuchawy do liści. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Fajna maszyna, możesz coś więcej napisać o konstrukcji, jak poradziłeś sobie z zakłóceniami od świecy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Budowę opierałem się na przeskalowanych planach Telemastera. Przód kadłuba zrobiony ze sklejki 4mm wręga silnika sklejka 8mm tył kadłuba kratownica sosnowo balsowa - całośc pokryta fornirem topolowym, stateczniki to styrodur oklejony papierem, wzmocniony sosną i balsą, stery - kanapka balsa styrodur balsa. Płat - styrodur oklejony papierem i w newralgicznych miejscach zalaminowany, dzielony, dźwigar z sosny i aluminiowy bagnet. Całość pokryta folią z HK. Serwa - 5x standard Sanwa. Zasilanie 4.8V pakiet Ni-MH 3000mAh. Odbiornik 2,4Ghz Corona. Zakłócenia od zapłonu nie wiem co to takiego Zapłon oczywiście oryginalny - magneto. Silnik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Dziękuję za garść informacji, przy podobnym silniku miałem zakłócenia na odbiorniku 35MHz, cóż były to lata temu i dlatego projekt został zarzucony. Przybliżona waga startowa, jestem ciekawy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Dużo, prawie 5 kg . Wczoraj kupiłem zbiornik 650ml - powinno wystarczyć paliwa na całe popołudniowe latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 No to jest samolot:) Bardzo mi się podoba twoja konstrukcja głownie ze względu na taniość materiałów. Ehh że też wcześniej tego nie widziałem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Dwa tygodnie temu zatankowałem maszynę do pełna i pojechałem na łąki polatać - prawie godzinę ciągłego pierdzenia, startów lądowań kołowania. Taniość materiałów i taniość eksploatacyjna:D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi