Dj. Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Witam, prezentujecie tu swoje konstrukcje - także sie pochwale. Kiedys(bo już niestety nie istnieje ) zrobiłem depronowca z napedem tunelowym.zielony depron 3mm, tu i ówdzie powzmacniany 6-tką (6mm). Miało to rozpietośc 1m, wage coś ok. 450g. Do napedu użyłem turbinki vasafan(czeska), i silnika mega 16/15/3, zasilanie Lipo 11,1V 2200mAh 20C, regulator 30A(jakis chinczyk, ale dawał radę), serwa lotki i wysokośc 9g chińskie(różnie mówia, ale spisywały sie doskonale).Zdjęcia w powietrzu sa tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Tu jeszcze jest film z lotu tego wynalazku. http://pl.dada.net/video/2189377/deprojet/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Bardzo fajny model. Dysponujesz planami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Plany..., hmm to model z rodzaju CRD (Co Reka Dała), patrzyłem troche na alphajet'a, trochę na pampe i ciałem depron.Wyszło co wyszło. W sumie model był udany. Zawiódł dzwigar skrzydła, w ekstremalnym momencie wyptowadzenia modelu z lotu pionowego w dół do lotu poziomego skrzydło "klasneło" i już było po modelu... Szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.