vowthyn Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Gdzie najlepiej kupić klocki lipowe )albo z innego miękkiego drewna) nadające się na wykonanie kopyta owiewki (a więc dosyć grube). Interesuje mnie 2-3 sztuki więc szukam miejsca, gdzie zamówienie wyjdzie sensownie (czyli takiego, gdzie można zamawiać detalicznie i cena jak i koszty przesyłki nie zabijają). Na Allegro widziałem tylko deski raczej niewielkiej grubości. Potrzebny mi kawałek o wymiarach nie mniejszych niż 35x9x7cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 A kleic nie można?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/24780-lipa/ Jest link do killku aukcji, przez nie namierzysz gościa. Zadzwoń. Zrobi Ci jakie zechcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Dziękuję za namiary Deem. Armand kleić można, ale po ostatnich doświadczeniach z profilowaniem i szlifowaniem owiewki sklejonej z pięciu warstw styroduru wolałbym jednak w jednym kawałku. Pewnie, wikol to nie polimer i może nie będzie tak drastycznej różnicy w gęstości, twardości i "rozciągliwości" spoiny w stosunku do reszty materiału, ale i tak wydaje mi się że z jednego klocka będzie łatwiej i przyjemniej takie coś wystrugać i może obędzie się bez szpachlowania szczelin i wyszczerbień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Jak jesteś zainteresowany dalej tym kawałkiem lipy to daj znac, moze cos wykombinujemy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi