Neo_ninja Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Troche naszukałem sie w internecie i nie moge znaleźć niczego co by mnie ustaysfakcjonowało. Chodzi o mały prosty zaworek: połozenie 0 - brak przepływy cieczy, połozenie 1 - zaworek otwarty, ciecz płynie. Srednica wewnetrzna zaworka to ok 5mm ale moze być wiecej ostatecznie. Najlepeij żeby zaworek był jak najmniejszy (to jasne) i na tyle "łatwy" żeby w połoczeniu z serwem działał bezbłednie. Ma ktoś jakiś pomysł ? I tak przy okazji czy isniej gdzieś miejsce gdzie mozna kupić druciki, pręciki - nadające sie do wykożystania jako wały ?
kojani Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Jakie medium będzie przepływało przez zawór?
armand Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 poszukaj w pneumatyce w systemie szybkozłącznym np. FESTO
kojani Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 właśnie o tym myślałem , ale nie wiadomo co ma płynąć? Np seria QH-QS http://xdki.festo.com/xdki/data/doc_ENGB/PDF/EN/HE_VB_EN.PDF, Przełączenie zaworu momentem ok 7-9Nm. Zawory teflonowane więc większość mediów "strawią" choć teoretycznie są do powietrza.
Neo_ninja Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ok, powinno się nadać. Dzięki za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi