Neo_ninja Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Troche naszukałem sie w internecie i nie moge znaleźć niczego co by mnie ustaysfakcjonowało. Chodzi o mały prosty zaworek: połozenie 0 - brak przepływy cieczy, połozenie 1 - zaworek otwarty, ciecz płynie. Srednica wewnetrzna zaworka to ok 5mm ale moze być wiecej ostatecznie. Najlepeij żeby zaworek był jak najmniejszy (to jasne) i na tyle "łatwy" żeby w połoczeniu z serwem działał bezbłednie. Ma ktoś jakiś pomysł ? I tak przy okazji czy isniej gdzieś miejsce gdzie mozna kupić druciki, pręciki - nadające sie do wykożystania jako wały ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Jakie medium będzie przepływało przez zawór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 poszukaj w pneumatyce w systemie szybkozłącznym np. FESTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 właśnie o tym myślałem , ale nie wiadomo co ma płynąć? Np seria QH-QS http://xdki.festo.com/xdki/data/doc_ENGB/PDF/EN/HE_VB_EN.PDF, Przełączenie zaworu momentem ok 7-9Nm. Zawory teflonowane więc większość mediów "strawią" choć teoretycznie są do powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_ninja Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ok, powinno się nadać. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi