Skocz do zawartości

HLG od podstaw

ertman_176

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

jako że ostatnio jestem troche nadproduktywny chciąłbym podzielić się kolejnymi fotkami moich zabaw...

Na warsztacie znajduje sie model HLG - wczoraj pokazywałem fotki "planów"

4boi71t.jpg

dzisiaj realizacji...

4c1gscl.jpg

2v9z1b8.jpg

Jeszcze troche kwadratowo ale bedzie lepiej ...

Opublikowano
Cześć

jako że ostatnio jestem troche nadproduktywny chciąłbym podzielić się kolejnymi fotkami moich zabaw...

Na warsztacie znajduje sie model HLG - wczoraj pokazywałem fotki "planów"

>[img]fota

fota

Jeszcze troche kwadratowo ale bedzie lepiej ...

hehe widze znajome naklejki:DJezdisz na desce?

Opublikowano

Kadłubik jeszcze podszlifowałem i dokleiłem rurke 12mm

Tutaj kilka zdjeć skrzydełek do tego modelu :P

1.2m profil ag 455 cieciwy ~16-8cm oklejone beda fornirem - narazie wybieram ale skłaniam sie ku topoli

2qn1j7l.jpg

2agnukp.jpg

30agawi.jpg

Zapałka dla pokazanie grubości profili

Opublikowano

No to chętnie bym popracował z tobą nad tym z linku.

Ja bym dał mu mh45 ale cieńki taki z 6,5% albo nawet 6%. Rozpietość 1,6m i cięciwy 25cm na 15cm - daje to 32dm2 co przy masie 650g do lotu da 20g/dm2 wiec chyba idealnie. Gdy wyjdzie lżejszy to jeszcze lepiej.

Lotki 70cm x 4,5cm. Model bez wnziosu do wymiatania na zboczu był by.

Ja bym celował w taki płacik , a ty jaki byś dał?

Opublikowano

2vkch6w.jpg

49l1t6w.jpg

Tak w kit wyszło ...

Robota z tkaniną 33g to makabra tym bardziej z epidianem - zainwestuje chyba w L 285 ... ale 75 zł za kilo samej zywicy bez utwardzacza ...

No ale sie max 50g zużywa ...

Opublikowano

Nie ma nic lepszego niż epidian :lol: , wiec lepiej się nauczyć z nim pracować. Te skrzydła takie zbieżne jakby były do modelu na zbocze a nie dlg. Robisz go dl asiebie czy komuś że taki kształt ma?

Opublikowano
Nie ma nic lepszego niż epidian :lol: , wiec lepiej się nauczyć z nim pracować. Te skrzydła takie zbieżne jakby były do modelu na zbocze a nie dlg. Robisz go dl asiebie czy komuś że taki kształt ma?

Uzywales kiedys innej zywicy niz epidian?? Ja ostatnio mialem okazje uzywac chyba wlasnie l285 i bylem bardzo zadowolony. Nie ma porownania z epidianem.

Opublikowano

Konsystencją, lepkością, czasem pracy, temperaturą wygrzewania ...

Mam ksiazke o epoksydach - okolo 500str ... przeanalizowałem tabelki ...

Boogie ma racje - zgadzam sie że l 285 ma konsystencje "przyjemniejsza" tzn jest bardziej podobna do poliestrowej ... a głównie z tą pracuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.