ertman_176 Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Cześć jako że ostatnio jestem troche nadproduktywny chciąłbym podzielić się kolejnymi fotkami moich zabaw... Na warsztacie znajduje sie model HLG - wczoraj pokazywałem fotki "planów" dzisiaj realizacji... Jeszcze troche kwadratowo ale bedzie lepiej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Cześć jako że ostatnio jestem troche nadproduktywny chciąłbym podzielić się kolejnymi fotkami moich zabaw... Na warsztacie znajduje sie model HLG - wczoraj pokazywałem fotki "planów" Jeszcze troche kwadratowo ale bedzie lepiej ... hehe widze znajome naklejki:DJezdisz na desce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Mój brat jeździ ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Kadłubik jeszcze podszlifowałem i dokleiłem rurke 12mm Tutaj kilka zdjeć skrzydełek do tego modelu 1.2m profil ag 455 cieciwy ~16-8cm oklejone beda fornirem - narazie wybieram ale skłaniam sie ku topoli Zapałka dla pokazanie grubości profili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 ty masz wycinare laserową ?? Moja ramka z rozgrzanym drutem tak cienkiego profilu dokładnie wyciąc niechce :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Zapewniam cie, ze nie ma wycinarki laserowej To jest tzw. Styroploter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 To zwkły drut oporowy prowadzony na silnikach krokowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Witka. TO MODEL BEZOGONOWCA? CZY jaka konstrukcja? Widze zbieżne płaty czt to będzi model ala : http://www.rcsail.com/GulpDS.htm Ja planuje podobny modelik ale koło 1,5m -1,6m na zbocze ale to dopiero plany. Mam na razie kadłub i ogon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 To co opisuje tutaj to bedzie rasowe szybol HLG a nad modelem z linku już pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 No to chętnie bym popracował z tobą nad tym z linku. Ja bym dał mu mh45 ale cieńki taki z 6,5% albo nawet 6%. Rozpietość 1,6m i cięciwy 25cm na 15cm - daje to 32dm2 co przy masie 650g do lotu da 20g/dm2 wiec chyba idealnie. Gdy wyjdzie lżejszy to jeszcze lepiej. Lotki 70cm x 4,5cm. Model bez wnziosu do wymiatania na zboczu był by. Ja bym celował w taki płacik , a ty jaki byś dał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 35cm na 15cm ale na 2m Profilu jeszcze nieznam ... Narazie odstawiam to na bok bo mam z 20 pomysłów do zrealizowania ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Jak tam prace nad hlg dlg ??? Postępy jakies? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Tak w kit wyszło ... Robota z tkaniną 33g to makabra tym bardziej z epidianem - zainwestuje chyba w L 285 ... ale 75 zł za kilo samej zywicy bez utwardzacza ... No ale sie max 50g zużywa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Nie ma nic lepszego niż epidian , wiec lepiej się nauczyć z nim pracować. Te skrzydła takie zbieżne jakby były do modelu na zbocze a nie dlg. Robisz go dl asiebie czy komuś że taki kształt ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Nie ma nic lepszego niż epidian , wiec lepiej się nauczyć z nim pracować. Te skrzydła takie zbieżne jakby były do modelu na zbocze a nie dlg. Robisz go dl asiebie czy komuś że taki kształt ma? Uzywales kiedys innej zywicy niz epidian?? Ja ostatnio mialem okazje uzywac chyba wlasnie l285 i bylem bardzo zadowolony. Nie ma porownania z epidianem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 No to wymień mi te zalety skoro taka dobra? Epidian ma na zrywanie 250kg/cm2 na sośnie i jest relatywnie tani. Napisz w czym tamta jest lepsza od epidianu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Konsystencją, lepkością, czasem pracy, temperaturą wygrzewania ... Mam ksiazke o epoksydach - okolo 500str ... przeanalizowałem tabelki ... Boogie ma racje - zgadzam sie że l 285 ma konsystencje "przyjemniejsza" tzn jest bardziej podobna do poliestrowej ... a głównie z tą pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Kadłub narazie wygląda tak Zna ktoś jakąś szpachle która nie rozpuszcza styro ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Samochodowa szpachla poliestrowa do nabycia w hiperkarketach. Szybko schnie i dobrze się szlifuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santana Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 akrylowe również nie rozpuszczaja styropianu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.