danylotnik Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Witam rozpocząłem własnie budowe trenerka depronowego Telemaster.Jak na razie mam tylko plany lecz mysle ze jutro uda mi sie coś poklieć Model przewidzany do spokojnego latania,nauki (wole sklejać niz latać...) wyposazenie jakie chce co do niego wsadzic to: silnik tower pro. li-pol 3s 1300mah 16C Dualsky regiel tower pro 2 serwa TP i jedno dynam. Oto wydrukowane i posklejane plany modelu. CDN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 czesc, jak masz plany jeszcze do skrzydła w tym modelu to mozesz mi je podesłac na emil-a. zapowiada sie fajny modelik. Czekam na dalsza relacje z budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 no słyszałem wiele dobrego o telemasterach - podobno same latają - skąd wziąłeś plany? czy są może darmowe/public domain? możesz zalinkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 jak masz plany jeszcze do skrzydła w tym modelu to mozesz mi je podesłac na emil-a. zapowiada sie fajny modelik. Czekam na dalsza relacje z budowy. Skrzydła wycinam ze styropianu do tego sosna i troche balsy postaram sie robic fotki wiec bedzie wszystko widac co i jak. skąd wziąłeś plany? czy są może darmowe/public domain? możesz zalinkować? Plany mozna pobrac ze strony profili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 A jaka rozpietosc ?? I oczywiscie przwidywalna masa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Witam troche dzisiaj podłubałem wyciołem wregi (zostala do wycięcia jeszcze wrega silnika) i stateczniki .Poziomy jest troche wygiety lecz jak obkleje tasma to ladnie bedzie to mozna wyrównać zelazkiem Jutro postaram sie zacząć kleic powoli kadłub... Co do rozpietosci to bedzie około 95cm profil clarky 12% cieciwa około 17cm . Chciałbym sie zmiesci z wagą do 420g mysle ze sie uda zobaczymy :wink: Dzisiejsze wypociny Pytanie jak zrobić szybko i tanio takie uchwyciki dzieki którym bedzie mozna łatwo przymocować bowden do serwa ??(mam nadzieje ze wiadomo oco chodzi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Kup przez neta :] za 2 , 2 zl/szt widizalem :] a mozesz zrobic z takiej kostki bialej od zyrandoli tam sa takei metalowe czesci :] kiedys widzialme walsnie jak ktos je wykozystal w tym celu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Pytanie jak zrobić szybko i tanio takie uchwyciki dzieki którym bedzie mozna łatwo przymocować bowden do serwa ??(mam nadzieje ze wiadomo oco chodzi) http://www.tbm.lasowice.net/main.html --> zakladka Warsztat RC punkt 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 22 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 No i troszke sie prace posuneły do przodu oto efekt ... Boki kadłuba... Wręga silnika i otwory przygotowane na silnik... A czy te kostki od zyrandoli to mozna dostac w jakims blaszanym sklepie, w domu nie moge znaleźć takiego czegos wczesniej rozwiazywalem to inaczej za pomocą snapa lub wyginania drutu lecz było to uciążliwe w regulacji.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Kadłub juz praktycznie skończony zostało zainstalowac elektronike i obkleić a no i przykleic stateczniki oto fotki.... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotoman Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 A czy te kostki od zyrandoli to mozna dostac w jakims blaszanym sklepie Zerknij na ten temat : http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=7022&highlight=bowden Takie złączki dostaniesz w każdym sklepie z częściami elektronicznymi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 i jeszcze .... w supermarketach budowlanych, w sklepach przemysłowych (tych co mają śruby, miotły, łańcuchy, wiertarki), w sklepach elektrycznych na bazarku (z lampami, kontaktami), w dużych supermarketach na stoiskach tam gdzie żarówki też mogą być. BTW Ten telemaster przypomina mi trochę mojego zmutowanego RWD by skazoo foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 25 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 No rzeczywiscie podobny lecz troszke ma mniejszy kadłub..... A propos fotki co to za maszynka w tle pewnie jakos monster track???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Tak, to modyfikowany przeze mnie Tamiya twin-detonator (z silnikami od e-maxxa) czek it ałt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 25 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Dzisiaj obkleiłem kadlub i stateczniki oto rezultat. Mała przymiarka całości.... Jak dobrze pójdzie to jutro zabiore sie za wycinanie skrzydełek :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 26 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Dzisiaj mialem zabrac sie za skrzydła lecz chyba zrobie to jutro dzisiaj przykleiłem półke od serw i orczyku w statecznikach .A i zobaczyłem ze poszły mi tryby w jednym z serw (brak zapasowych trybow) i mam mały dylemat jakie serwo dac na lotki do dyspozycji jest jedno serwo dynam 8 g i standard około 40g. Lecz wydaje mi sie ze dynam jest za slabe na lotki (do napedy dwóch lotek).Z waga chciałbym zmiescic sie do 450g a z tym serwem stand. to sam nie wiem pózniej zobacze i napisze ile wazy kadlub i reszta elektroniki.... Gdzie mozna kupić tryby do serwa Conrad ES-05 ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 możesz pokazać zdjęcie tej półki (tak żeby było widać w jaki sposób w modelu jest zamocowana)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 26 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Oto fotki półki pod serwa Półka wykonana ze sklejki chyba 0,8m wklejona na zywice. Czy myślicie ze taki wykłon i skłon bedzie dobry???Zawsze mam z tym problem :cry: Co do napedu lotek to zdecyduje sie na to serwo standardowe poniewaz cału kadłub z elektronika(+ serwo w skrzydle) wazy około 350g wiec powinienem sie zmiescic w 450g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Pierwsze co się stanie to wyrwiesz półkę z serwami. Zbyt mała powierzchnia styku ,i przy twardszym lądowaniu po prostu półka przejdzie się na spacer :wink: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 podklej pod pułka jakieś listewki ściete na trójkąt i bedzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.