Jump to content

Depronowy Telemaster

Recommended Posts

Posted

Witam rozpocząłem własnie budowe trenerka depronowego Telemaster.Jak na razie mam tylko plany lecz mysle ze jutro uda mi sie coś poklieć :D

Model przewidzany do spokojnego latania,nauki (wole sklejać niz latać...) wyposazenie jakie chce co do niego wsadzic to:

silnik tower pro.

li-pol 3s 1300mah 16C Dualsky

regiel tower pro

2 serwa TP i jedno dynam.

0ba9140a9683e28b.jpg

Oto wydrukowane i posklejane plany modelu.

CDN.

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply
Posted

czesc,

jak masz plany jeszcze do skrzydła w tym modelu to mozesz mi je podesłac na emil-a.

zapowiada sie fajny modelik. Czekam na dalsza relacje z budowy.

Posted
jak masz plany jeszcze do skrzydła w tym modelu to mozesz mi je podesłac na emil-a.

zapowiada sie fajny modelik. Czekam na dalsza relacje z budowy.

Skrzydła wycinam ze styropianu do tego sosna i troche balsy postaram sie robic fotki wiec bedzie wszystko widac co i jak.

skąd wziąłeś plany? czy są może darmowe/public domain? możesz zalinkować?

Plany mozna pobrac ze strony profili

Posted

Witam troche dzisiaj podłubałem wyciołem wregi (zostala do wycięcia jeszcze wrega silnika) i stateczniki .Poziomy jest troche wygiety lecz jak obkleje tasma to ladnie bedzie to mozna wyrównać zelazkiem :)

Jutro postaram sie zacząć kleic powoli kadłub...

Co do rozpietosci to bedzie około 95cm profil clarky 12% cieciwa około 17cm .

Chciałbym sie zmiesci z wagą do 420g mysle ze sie uda zobaczymy :wink:

9f58dfe760b39d33.jpg

Dzisiejsze wypociny :lol:

Pytanie jak zrobić szybko i tanio takie uchwyciki dzieki którym bedzie mozna łatwo przymocować bowden do serwa ??(mam nadzieje ze wiadomo oco chodzi)

Posted

Kup przez neta :] za 2 , 2 zl/szt widizalem :] a mozesz zrobic z takiej kostki bialej od zyrandoli tam sa takei metalowe czesci :] kiedys widzialme walsnie jak ktos je wykozystal w tym celu :]

Posted

No i troszke sie prace posuneły do przodu oto efekt ...

39f2279684de73da.jpg

Boki kadłuba...

aade9bc1446c9d45.jpg

d47d96a9b8f4deb4.jpg

Wręga silnika i otwory przygotowane na silnik...

a3fbb446064fb0f0.jpg

A czy te kostki od zyrandoli to mozna dostac w jakims blaszanym sklepie, w domu nie moge znaleźć takiego czegos wczesniej rozwiazywalem to inaczej za pomocą snapa lub wyginania drutu lecz było to uciążliwe w regulacji....

Posted

i jeszcze .... w supermarketach budowlanych, w sklepach przemysłowych (tych co mają śruby, miotły, łańcuchy, wiertarki), w sklepach elektrycznych na bazarku (z lampami, kontaktami), w dużych supermarketach na stoiskach tam gdzie żarówki też mogą być.

BTW

Ten telemaster przypomina mi trochę mojego zmutowanego RWD by skazoo

foto

Posted

Dzisiaj obkleiłem kadlub i stateczniki oto rezultat.

0074bd7be1fc40eb.jpg

a15014facc7369ae.jpg

Mała przymiarka całości....

Jak dobrze pójdzie to jutro zabiore sie za wycinanie skrzydełek :jupi:

Posted

Dzisiaj mialem zabrac sie za skrzydła lecz chyba zrobie to jutro dzisiaj przykleiłem półke od serw i orczyku w statecznikach .A i zobaczyłem ze poszły mi tryby w jednym z serw (brak zapasowych trybow) i mam mały dylemat jakie serwo dac na lotki do dyspozycji jest jedno serwo dynam 8 g i standard około 40g. Lecz wydaje mi sie ze dynam jest za slabe na lotki (do napedy dwóch lotek).Z waga chciałbym zmiescic sie do 450g a z tym serwem stand. to sam nie wiem pózniej zobacze i napisze ile wazy kadlub i reszta elektroniki....

Gdzie mozna kupić tryby do serwa Conrad ES-05 ?????

Guest Anonymous
Posted

możesz pokazać zdjęcie tej półki (tak żeby było widać w jaki sposób w modelu jest zamocowana)?

Posted

Oto fotki półki pod serwa

83910a82d80d97f3.jpg

c3274750d60ffba5.jpg

Półka wykonana ze sklejki chyba 0,8m wklejona na zywice.

Czy myślicie ze taki wykłon i skłon bedzie dobry???Zawsze mam z tym problem :cry:

875aea65473777ab.jpg

eafd16736805eb95.jpg

Co do napedu lotek to zdecyduje sie na to serwo standardowe poniewaz cału kadłub z elektronika(+ serwo w skrzydle) wazy około 350g wiec powinienem sie zmiescic w 450g :D

Posted

Pierwsze co się stanie to wyrwiesz półkę z serwami. Zbyt mała powierzchnia styku ,i przy twardszym lądowaniu po prostu półka przejdzie się na spacer :wink: :roll:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.