krankor Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Gratulacje za wytrwałość Air A propos poszukiwań modelu. Dwa lata temu na IX Zlocie Wicherków w Wilczych Laskach spadł w zboże model prawie pół kilometra od pilota. http://pfmrc.eu/inde...10/page__st__80 Początkowo poszukiwane przez skrzydło z FPV a potem modelem z brelokiem. Z daleka widok był jakby orzeł "opylał pola" Ale gęste czesanie opłaciło się. Kilka pakietów wylatanych i potem ogladanie godziny nagrań w "namiocie" z koca na głowie i namierzony !!! Stopklatka z filmiku ze zgubą w narożniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocolus Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Nie no bez przesady... CB ma częstotliwość ~27MHz - 2,4GHz raczej nie zakłóci... Prędzej spodziewałbym się jakiejś radiolinii (całkiem prawdopodobne bo jest tam sporo firm "w polu", które raczej internetu po kablu nie mają), ale tego samego dnia co ja miałem problemy, latał tam gość TwinStarem - aparatura co prawda RangeLink, ale miał FPV na 1,2GHz i nic mu nie zakłócało, chociaż mówił, że termika nieco mu tym modelem tam targa... Ten gość z twin starem to ja Na tym polu występuje dosyć dużo zakłóceń radiowych ze względu na bliskość rozdzielni energetycznej oraz linii wysokiego napięcia 220kV. Na 35mhz nie idzie za bardzo tam polatać, na wyższych częstotliwosciach lepiej. Ogólnie mamy tam prąd w powietrzu. Na 2.4ghz zdarzały się przerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi