Skocz do zawartości

Osiągi silnika "dzwonek" (B2408-21D outrunner)

Piotrek_F3J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem taki silnik i maił paskudną przypadłość - kiepskie łożysko dolne. NA pełnym gazie bez obciążenia po kilku sekundach nie dawało się utrzymać tego aluminiowego mocowania w paluchach, bo parzyło.

Opublikowano

Ja męcze takie dwa silniki od początku roku i jeszcze chodzą

W tej chwili w moim TOTO siedzi taki ze składanym śmigłem 8x4,5, pakiet 3S

Waga motoszybowca to 660gram, model rwie do góry jak głupi :)

Opublikowano
Piotrek przeciez w opisie silnika na stroni są podane parametry pracy przy zasilaniu 2s i 3 s .

wiem ale są testy tylko na 5 smigłach :) wole troche dłuzej polatać niz miec wiekszy ciag i krótszy czas latanka :P chodzi mi nawet o osiągi na 2s i na smiglach gws: 8x4 7x3,5 7x6 6x5 :P:P jak ktos testował to niech pisze :) bede wdzieczny :)

Opublikowano

Piotrek w opisie silnika masz napisane prąd maksymalny do 13A, zgodnie z tym co jest napisane na pakiecie 2s smigło 8x4,3 masz z ciąg 385 gram jeśli założysz do niego jeszcze mniejsze smigło np 7,3,5 to pewnie ciag nie przekroczy 250-300 gram .

tu masz troche danych

link 2

1 link poprawiony machnąłem sie :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Mam taki silnik z pół roku. Istotnie - trzeba pamiętać by łożysko tylne smarować co jakiś czas. Dorobiłem sobie teraz z starego bowdena - rurke wklejoną w model którą to co jakiś czas będe zakraplał olejem żeby smarować łożysko. Ciężko ten silnik zajechać -mój już jest po 10 kretach i wymianie ośki i smiga nadal, najlepiej na śmigle 8x6

Opublikowano

Tez mam taki silnik niestety tylnie łozysko sie uszkodziło po krecie i silnik sie grzał tak ze niemozna było go dotknać bo parzył wkońcu łozysko samo sie otworzyło :shock: awiec wyjąłem je i bez niego podłonczyłem sinik (oczywiście bez smigła)i nadal sie grzeje z powodu przedniego łorzyska ale znacznie mniej niz na dwóch uszkodzonych i zauwarzyłem ze mozna dokupic do tych silników łozyska

http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=26_36&products_id=183

i mam pytanie sory Piotrek ze w twoim temacie ale czy tylne łorzysko jest takie same jak przednie ??

Opublikowano
Jacqubes nieobraż sie ale twoja wypowiedz znowu niewnosi nic do tematu

Może zainstaluj Firefox-a podkreśli na czerwono byki które robisz :D

Opublikowano

Silnik bardzo fajny, ja max ciag mialem na smigle 10x5, na 9x6 tez niezle sie sprawowal, ale na tym wiekszym po prostu wymiatal. Juz go nie ma lozysko poszlo i nie moge go za nic wybic. Drugi raz bym go juz nie kupil, wybralbym cos lepiej lozyskowane, bo te malutkie lozyska to troche tandeta... Teraz mecze EMaxa 28-22 ma wieksze lozyska i jest 30% tanszy.

baxter12

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.