Lord Rzeźnik Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Film rzeczywiście bardzo przyzwoitej jakości. Widziałem kiedyś film, jak typek startuje ES z balkonu, lata pomiędzy wieżowcami i ląduje z powrotem wbijając model w swój regał z książkami. To jest dopiero niebezpieczne, niestety film mi gdzieś przepadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Panowie bez przesady z tym "bezpieczniactwem". Każdy modelarz powinien sobie zdawać sprawę z tego, że model to niebezpieczna zabawka i może wyrządzić poważną krzywdę, ale nie sposób uniknąć wszelkich zagrożeń. Latanie nad gęstą zabudową miejską to oczywiście podwyższone ryzyko, tak samo jak kręcenie akrobacji w pobliżu widzów, ale tutaj na filmie widać pojedyncze budynki, które przecież zawsze znajdą się w rejonie naszego lotniska, mało kto ma dostęp do poligonu i kilometry pustkowi. Poza tym przy akurat przy wspomnianej ewentualności (utrata łączności) rzadko kiedy model spadnie pionowo w dół jak kamień, może przelecieć spory kawałek i ciężko przewidzieć gdzie trafi, a jeśli to model szybowca, to już w ogóle może żyć swoim życiem przez dłuższy czas, przecież z 400-500 metrów wysokości nawet pianka może zrobić ładnych kilka kilometrów i wtedy nie pomoże to, że lataliśmy nad pustym zaoranym polem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa0l0 Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Link do kamerki: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17200__HD_Wing_Camera_1280x720p_30fps_5MP_CMOS.html Mam tą kamerkę od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Można ją też wykorzystać jako kamerę FPV! Oto kilka fajnych filmów: A w sprawie bezpieczeństwa hmmm... Na utratę kontroli jest sposób. Należy wyposażyć się w stabilizator lotu np.: Eagle Tree Guardian. Po utracie sygnału samolot leci prosto. A gdy dodamy OSD Pro z GPS to samolot sam wróci do miejsca startu i będzie tam kołował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi