hubert_tata Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Kilka fajnych modeli na uwięzi od jednego sprzedawcy: http://allegro.pl/li...p?us_id=2156483 Mało informacji na aukcjach, ale modele nie są banalne, z opisu wynika, że są to spalinki na uwięzi, do przerobienia na RC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Nie do końca.Przede wszystkim waga.W uwięzi nie ma takiego znaczenia,na ogół modele są ciężkie w porównaniu z rc.Zauważ jest tam model Morawy o rozpiętości 180 i wadze 4 kg napędzany dwoma 3,5 oraz b 25 i rozpiętości 135 napędzany dwoma 5. O ile z Morawa przy tej rozpiętości ma wagę super,ale do rc przy tej wielkości modelu co najmniej 2 x .61.(dojdzie waga silników, serw,zasilania). natomiast B24 przy tej rozpiętości powinien zadowolić się silnikami o połowę mniejszymi (a i tak było by grubo). Poza tym przeróbka na rc to nie takie hop-siup.Będziesz pruł cały model za 3 koła żeby zrobić półki pod serwa,popychacze,że o sterze kierunku nie wspomnę którego ruchomego w uwięzi brak. Ale modele ładne.Fajny temat ale już jako model wystawowy.Kurcze i to z Krakowa,a Ja nic o tym nie wiem. Miałem w rękach przepięknego Ławoczkina zaczętego przez kolegę jeszcze w latach 80 z planów uwięziówki a teraz uzbrojonego w rc.Rozpiętość 120 cm waga 3,5 kg.Nie było odważnego aby nim polecieć.Start i lot to pikuś ,tylko jak tym wylądować przy prędkości lądowania bliskiej przelotowej? Szkoda byłoby modelu.Kazałem aby powiesił go pod sufitem i cieszył nim oko.Na uwięzi poleciałby bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi