Pro100vnik Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam. Już kiedyś zabrałem się za budowę Su-37 z planów Steve'a Shumate'a i ostatnio wróciłem do pracy nad nim. Fotek z budowy jako takich nie mam ale będę wrzucał to jak wygląda na chwilę obecną. Z góry przepraszam za jakość zdjęć Tak wyglądał kiedyś: Świeżo wybudowany (ponad rok temu) Po upadku z szafy Bez poszycia z papieru Patent na canardy Odbudowa: Dobudowane żądło w miejscu gdzie kiedyś był silnik z śmigłem pchającym Z plastikowym mniejszym bratem oraz z nowymi sterami Stan na dziś: Wzmocniony kadłub, oklejony, zainstalowane serwa na canardy, pomalowany nos, zrobione żądło W tle reszta śmieci z modelu Przyznam się bez bicia... No krzywo się wycięło Pełne żądło od dołu Zamierzam wsadzić na pokład dwie turbinki 55mm i tutaj rodzi się pytanie: Jaki sprzęt nadaje się do tego modelu jako najbardziej wydajny? Prosiłbym o linki do sklepów gdzie mógłbym się zaopatrzyć w komplet tj. turbinki + silniki + regielki Innymi pomocnymi linkami również nie pogardzę Przebudowę tyłu i dołu modelu (gondole i mocowania turbin) zacznę jak będę miał zespoły napędowe. Model będzie bardziej budowany w charakterze półmakiety (został mi jeszcze ten bakcyl z plastików i kartonówek) ale co z tego wyjdzie zobaczymy wkrótce... Aktualnie uzbrojony jest w dwa serwa Tower Pro SG-90 dla przednich skrzydełek. Również popularne "dziewięćdziesiątki" planuję zainstalować dla lotek oraz dla usterzenia poziomego. Oczywiście będą to pełne płytowe stery a nie coś w stylu "pół na stałe, pół się rusza". Rezygnuje z usterzenia pionowego. EDIT - 27 lipca 2012 Prace poszły naprzód i moja "suczka" cieszy się nowym poszyciem oraz została pomalowana. Już znalazłem do modelu wyposażenie: EDF 55mm - 6 łopat - oś 2,17mm - na silnik 24mm - turbina 00103-6B Silnik B2435/7 4500kV - Inrunner - EMAX Jeśli chodzi o regulatory to zamiast polecanych 18A kupię 30A ponieważ wszyscy wiemy jakie zużycie prądu jest w praktyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi