mariusz stasin Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Wiem mało robię dużo piszę. Gram w grę: Battlestations Midway I tak kiedy siedziałem nad jeziorkiem pomyślałem żeby zrobić jakiś mały japoński okręcik. Dziś (28go lipca) rankiem zabrałem się do roboty. Wziąłem materiał podobny do depronu i lutownicą wyciąłem kanciatą surówkę kadłuba. Następnie wyszlifowałem ją papierem ściernym, a ze środka usunąłem zbędny materiał (w środku będzie elektryka itp.) Gdy wszystko było gotowe obkleiłem ,,to'' taśmą izolacyjną . Elektryka (którą posiadam) będzie taka: -akumulator 4,8v -sterownik 27MHz -(skręt) servo Sg90 -(napęd) silnik 2,5v Jak znajdę kabel USB od aparatu to wstawię foty. Statek ten będzie czystym wytworem mojej wyobraźni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 skoro jesteś graczem i chcialeś zrobić statek japoński, znajdź w internecie zdjęcia takiej łodziz gry i postaraj się taką zrobić, a nie z wyobraźni. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Chodziło mi bardziej o to że statek nie będzie miniaturą w skali. Wybiorę sobie statek i na jego podstawie zbuduje podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Czuję, że będzie to radosna twórczość, ale powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Pogrzebałem troszkę w moim ,,warsztacie'' i znalazłem sterownik na podczerwień z regulowaną mocą silnika. Jeden problem jest w tym że jest on na 3,7v nie wiem czy da rade podłączyć pakiet 4.8v silnik 1.5v i serwo Sg90??? Mam jeden micro silnik ale on nie da rady uciągnąć statku o długości 30cm. Baterie można by było wykorzystać z telefonu (też 3.7v)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 I będziesz pływał z tym 'sterownikiem" tylko w nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 F-150: A czy helikopter rc lata tylko w nocy???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Posluguj sie troche bardziej "profesjonalnymi" terminami... Nie kazdy moze zrozumiec o co chodzi ze "sterownikiem" itd. Ja w sumie tez nie... Sterownik - nadajnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 daWAJ zdjęcia jak coś zbudujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Koniecznie, już nie mogę się doczekać ... czekamy na zdjęcia przedstawiające relację z budowy. Pozwolę sobie na zamieszczenie grafiki z owej gry dla porównania efektu końcowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 (edytowane) Daje zdiątka !!!!! http://www.fotosik.p...134b190d2a.html http://www.fotosik.p...b32f2a19ce.html http://www.fotosik.p...a2855f939 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/360bdc34bd10a470.html9.html http://www.fotosik.p...27b98a1d74.html Słaba jakość bo robione telefonem(usb od aparatu nie znalazłem). W pon. przyszło servo . Śruba to prowizorka zrobię lepszą. Sprawdzałem i micro silnik działa doskonale, zmieniłem śrubę- zamontowałem mniejszą i obrotami nadrabia. Wał napędowy jest z helikoptera rc Jest wał i ,,rurka'' ,gdyż śmigła kręcą się w dwie strony . W mojej łódce ,,rurka'' jest przyklejona do kadłubu a wał kręci się w niej . (po między niki nie ma szczelin więc woda się nie dostaje!) Edytowane 31 Lipca 2012 przez mariusz stasin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Budowa wstrzymana odbiornik mi wysiadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 to buduj dalszą część łodzi, która wygląda, a nie potrzebuje elektroniki:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Owszem, ale nie wiem dokładnie w którym miejscu ulokować servo . Prawdopodobnie będzie wysawać po za linie pokładu więc jakąś nadbudówkę trzeba będzie zbudować nad nim :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: (działo, kabine???) (do ukończenia kampanii w Battlestations Midway jeszcze tylko 3 misje!!!!) Dziś może będe nad jeziorem i zrobię próbe napędu- może bedzie filmik XD. Bez sterownik ,będzie płynąć tylko do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 OKROPNA wiadomisć Robiłem żerdzie i skrzynka z narzedziami przewróciła się na kadłub, nic nie zostało!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Projekt ,,dopłynął'' ( ) do smietnika!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Można było się tego spodziewać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Można było się tego spodziewać... Pesymista... haha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 To nie moja wina że mam bałagan i nieład w moim miejscu pracy (torszke moja XD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi