kminek Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 Heja Nadszedł czas na prezentacje mojego P40 ze stajni Pana Marka Rokowskiego. Jest to pierwszy model jakikolwiek w życiu zmontowałem. Pozdrowienia dla uzytkowników Cracoos i Michal11C - bez nich ten model by nie powstał Dzięki za całe wsparcie! Model bardzo przyjemnie się składa. Prosta instrukcja. Dużo podpowiedzi i sugestii na forum. Trzeba jednak pamietać aby dobrze wyważyć model. Ja posłużyłem się radą kolegów na forum i w tym konkretnym modelu serwo SW wkleiłem w ogon - idealne wyważenie. Model dobrze się spisuje w powietrzu - rasowy kombat Świetnie sie prezentuje. Podsumowując: w 100% polecam modele pana Marka 1. Pierwsze próbne złożenie zaraz po rozpakowaniu. 2. Kleimy skrzydło. 3. Malujemy ogon. 4. A tutaj bieluch po sklejeniu 5. Malujemy dół. 6. ... a tutaj górę. 7. Prawie gotowy. Brakuje jeszcze kilka detali ale już gotowy do lotu. 8. Próbny lot (drugi ale pierwszy po malowaniu). Styczen 2012. Było mroźno więc tylko jedno kółko i lądowanie w śniegu 9. A tutaj już bardziej przyjazne warunki pogodowe. 10. Jeszcze dolina. 11. No i tzw. wiśienka na torcie: model wrócił (na chwilę) do swojej macierzy Serdeczne pozdrowienia dla Pana Marka !
sebamor Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 Fajnie się prezentuje w tym malowaniu , tylko szkoda, że tak mało zaokrąglony kadłub . P40 ma dużo "mięsa" z przodu, więc na zaokrągleniach oszczędzać nie trzeba .
Rekomendowane odpowiedzi