Piotru26 Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Witajcie, Od dłuższego czasu nie zajmowałem się moim modelem i zapomniałem kilku szczegółów (nazw) wtyczek które mi są potrzebne. 1. Jak nazywa się wtyczka (jaki to standart) pakietu nadajnika w Sanwie RD 8000. Chcę kupić kabelek do ładowania (banany - ta wtyczka o którą pytam). 2. Potrzebuję przedłużacza kabla balansera. Pakiet Zippy 2800 (3C, 11,1V) będę miał zabudowany na stale w modelu. Gdzie mogę kupić taki przedłużacz (jak najdłuższy)? Znalazłem taki http://allegro.pl/przedluzacz-do-balansera-3s-20cm-i2514065070.html ale chciałbym coś dłuższego. 3. Zgubiłem gdzieś instrukcję od Imaxa B6AC. Nie bardzo wiem jak się zabrać do ładowania wspomnianego powyżej pakietu. Może ktoś coś podpowiedzieć? Jakim prądem ładować ten pakiet? 4. Pakiet od nowości czyli od maja 2011 leży w woreczku. Nigdy przeze mnie nie był ładowany. Będzie jeszcze działał czy mam się nastawiać na kupowanie nowego? Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 2 - Złącze to JST-XH, dostępne w sklepach modelarskich jako "złącze serwisowe Align - X" (x - ilość ogniw) np: http://www.sklep.mod...-ogniwa-gniazdo http://www.sklep.mod...-ogniwa-wtyczka Do tego kupujesz 6-cio żyłowy przewód do serwa, albo dwa 3-żyłowe - tyle metrów ile potrzebujesz, a potem lutujesz z jednej strony gniazdo, z drugiej wtyczkę i masz przedłużacz. 3 - Pakiety Lipo z reguły ładuje się prądem 1C. Obecnie wiele pakietów znosi wyższy, ale nie znając pakietu, lepiej przyjąć minimum. Czyli dla pakietu 2800mAh, to będzie 2,8A. 4 - miernik w łapkę. mierzymy napięcia cel na złączu serwisowym i napięcie na zaciskach głównych. Pomiar na złączu serwisowym - Jeżeli skrajny czerwony to nr 1, a następny to numer 2 - to mierzymy: 1 z 2, 2 z 3, 3 z 4 itd... Napięcie na celach mniejsze niż 2,7V dyskwalifikuje pakiet. Generalnie poniżej 3V/celę jest kiepsko. 3V to napięcie bezpieczne, graniczne. Jeżeli pakiet był naładowany w trybie magazynowym, to jest szansa, że wstanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotru26 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Dzięki za przypomnienie podstaw. Jeszce tylko pytanie 1 zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Na banany mówi się też goldy, złącza gold. Nie wiem czy o to chodzi, ale najlepiej byłoby gdybyś zapodał jakieś zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotru26 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Chwilowo nie mam możliwości zrobienia zdjęcia. Nie chodzi mi o banany a o drugą stronę kabelka - taką żebym mógł podłączyć koszyczek akumulatorków nadajnika Sanwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi