kielonnn Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Chciałem zapytac czy jest możliwośc ustawienia w Opticu 6 klapolotek.Chodzi mi o to żebyw skrzydlach podpiąć 4 serwa (2x lotki i 2x klapy) i gdy wychyle lotke prawą w góre to klapa razem z nią do góry (troszke mniej).Z góry dziękuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 jest możliwość ustawienia klapolotek (funkcja flaperon), z tym że ale klapy i klapolotki opuszczają się do dołu. Czyli przesuwasz dźwignię od klap/klapolotek i obie lotki opuszczają się odrobinę w dół i takie położenie staje się położeniem neutralnym dla lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Chodzi mi o to żebyw skrzydlach podpiąć 4 serwa (2x lotki i 2x klapy) i gdy wychyle lotke prawą w góre to klapa razem z nią do góry (troszke mniej). Niestety nie ma takiej możliwości... Kombinowałem i nie udało się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Nie rozumiem ... kielonnn, chcesz mieć lotki + klapolotki ? Czy może chodzi ci o funkcję CROW do hamowania? To jest dość fajna funkcja: możesz wtedy lewą dźwignią z boku obudowy sterować hamulcem (czyli wychylenie lotek, klap i steru wysokości w przeciwne strony z ustawionym w nadajniku zakresem - kanały 1,6 i 2), prawą dźwignią z boku obudowy sterujesz klapami (kanał6), i prawym drążkiem normalnie lotkami (kanał 1). Co więcej ta funcję jeszcze można chyba połączyć z różnicowym wychyleniem lotek (lotki wtedy są na kanale 1+5). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Humm, a masz przecież chyba dwa dowolne miksery. Może na nich domiksować do kanałów lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Kiellonowi chodzi o sterowanie jotki (4 powierzchnie sterowe w skrzydle) i niestety w Opticu nie da rady czegoś takiego zrobić aby wszystko działa dobrze :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 hmm. a dlaczego miałoby się nie dać?? w opticu jest tyle możliwości i do tego 2 wolne mixery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 tylko że ja nie rozumiem jak programowac te miksery.Chyba że ktoś dobrze rozumie to jak moze to niech się skontaktuje ze mną :] gg://996353 or klnz@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 wszystko jest w instrukcji. wysłałem ci ją na maila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 OK dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Po co kombinować z 4 serwami. W opticu masz funkcje klapolotek ktora swietnie dziala tyle ze z 2 serwami nie oddzielisz klap od lotek ale to chyba nie jest problem. Mnie to narazie wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Po co kombinować z 4 serwami. W opticu masz funkcje klapolotek ktora swietnie dziala tyle ze z 2 serwami nie oddzielisz klap od lotek ale to chyba nie jest problem. Mnie to narazie wystarcza. ale jesli w modelu jest przewidziana ilosc 4 serv w placie, to nie zmienisz tego, w Opticu powinno sie dac to zrobic, tylko trzeba uzyc tych dwoch wolnych mikserow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Po co kombinować z 4 serwami. W opticu masz funkcje klapolotek ktora swietnie dziala tyle ze z 2 serwami nie oddzielisz klap od lotek ale to chyba nie jest problem. Mnie to narazie wystarcza. ale jesli w modelu jest przewidziana ilosc 4 serv w placie, to nie zmienisz tego, w Opticu powinno sie dac to zrobic, tylko trzeba uzyc tych dwoch wolnych mikserow No chyba ze model wymaga takiej ilości serw. Jeżeli mamy miejsce na 4 serwa to jak najbardziej powinnismy je tam umiescic. Nie wiem jak to jest w opticu z lączeniem szeregowym serw, takiego doświadczenia jeszcze nie mam ale sądze ze powino byc to mozliwe (tylko sądze :wink: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 znowu jesli sie podlaczy zalozmy dwa serwa pod jeden kanał to trymowanie kazdego z osobna bedzie niemozliwe oraz klapy beda chodzily razem z lotkami w dół po użyciu drążka gazu (niemozliwt butterfly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Hmmm moze i tak, nie wiem ja nie mam takiej praktyki. Ale chyba ktos to jakos robi. Wydaje mnie sie ze w opticu takie rozwiązanie nie jest mozliwe. Musze poczytać dokładniej w instrukcji moze cos znajde i napisze kilka wskazówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 klapy beda chodzily razem z lotkami w dół po użyciu drążka gazu (niemozliwt butterfly) Właśnie do tego zmierzałem... Właściwie to w Opticu nie ma możliwości Butterfly mieć na gazie... (lewy suwak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.