Adrian-7181 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witam gorąco. Zakupiłem model motoszybowca epp ASW-28 i podczas pierwszych lotów zauważyłem że śmigło nie staje tylko kręci się mimo wyłączonego silnika co w znacznym stopniu utrudnia szybowanie (model wytraca prędkość) Czy jest możliwość zaprogramowania w regulatorze hamulca? Wszystkie potrzebne informacje podam później gdyż teraz czas mnie goni
Wojtass_nt Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Oczywiście, że jest. Programowanie hamulca powinno być opisane w instrukcji do regulatora.
Adrian-7181 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Hmmm gdyby produkowali te instrukcje w naszym języku...Doszukałem się jak włączać i wyłączać hamulec i nie jest to do końca związane tylko z regulatorem ale też z aparaturą i pakietem Dzięki za odpowiedź pozdrawiam.
blekis Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 zapewne masz na myśli że hamulec w regulatorze uaktywnia się przy użyciu aparatury.... A owszem i tak jest..... Programowanie wyglądało by tak: Przełączanie systemu hamulec wyłączony na włączony: 1 - dźwignię sterownika gazu przesuń całkowicie do góry (pełen gaz) 2 - podłącz zasilanie 3 - poczekaj 5 sekund aż pojawią się dwa piknięcia 4 - dźwignię gazu przesuń do położenia całkowicie dolnego. Wyłączanie wygląda podobnie....tylko w 3 kroku ma być jedno piknięcie.
tomekmagda3 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 http://www.sheng-teng.com/ym/asw/asw%20manual.html - tu masz to opisane na 6tej stronie
Adrian-7181 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Dzięki Wam za pomoc.Wszystko działa jak należy można latać eee..szybować
Rekomendowane odpowiedzi